SLIDE1

Friday, December 31, 2010

RACIST

i hate it!!!...
yup.. there's still have benefit behind that but i just can see a lots of worst things compare to the benefit side.

what are the problem it is?
actually i have a lots of problems with the term of racism since I've been ask by UiTM shah alam, to further my study in KELANTAN. yup... the most racism place in malaysia...
at first, since i was young.. early 13.. I've been told that.. "u better avoid in making a friend with kelantanese"
the sentences that always remind me..

i wont believe that... i wont.. because i do have a few of members come from kelantan.. and they were just nice and humble,  even though we are hardly to speak or making any conversation since we have problem in different slang or pronunciation. but we just still can breath together under the same air.

now the show time was started during my first degree in KB. yes, now i do believe how racism they are..
i will not wrote if it's not come from my own experiences.. sometimes i just feel life is unfair and world is too cruel for me.

situation 1: i need to find a house to rent, and the owner have described about the house.. they've said it's a bungalow nearest UiTM... and well organized, proper for student to live...
we blindly believe that... and you know..
if u well-educated.. then what kind of bungalow it is?
we should call it CHICKEN BARN!

OKAY NOW YOU DO THINK HOW RELATED MY TOPIC OF RACISM WITH SITUATION NUMBER1?
okay... i know that was my fault in blindly believe the owner... but! if u at my place.. i think u will do the same thing because i've got a list of house to rent from UiTM's NR which is officially being provided by our honored university... the problem is, how come this type of black list house is available for students..
and if DATO SAHUL or any officer UiTM shah alam know about this.. i am very sure the real culprit behind this who receive any bribes will end his career.

i really dont know how to defend my self and express the real situation facing by me. and i really apreciate my sister cause brave to speak and voice for me...
unfortunately... what kind of word he gave my sister?
the only word that enough to show how bluntly and uncivilized   
BABI!.. (pig!) that was a harsh word and improper for adult who having business conversation with his client. because of their stupidity in responding customers problem, and responding their guest.. i give them a bullshit...i was shock later. i just can't accept this, when this fucking stupid men can talk properly with other who's having similarity under his race and place. W.T.F


NOTE: if u have an idea in renting your house..please do not put any fake information because we as customers can sue you and we have voice to express that.. in any complain, we won't accept your freak and ridiculous reason... you have your responsibility in  satisfied your customer. do not use the term of busy as your reason!.


situation 2: this always happen when we were purchase or make any purchasing. this was soo unfair. because of we were using our own language which is bahasa melayu pasar... so our price is more expensive than people who speak pure Kelantan. hey.... what's wrong with that?
we can't be tamed to use kelantan's language and it's not fair.
actually this is really happen and advisable for you to bring along your guider. 
 
situation 3: racism among my housemate... this was a fucking annoyed story. yes.. my advise is.. just make a friend, but don't give your all or don't trust your kelantanese friend more than what you can predict...
they are soo talent to pretend.. actually infront of us.. they are soo sweet and lovely.
but they will give a shitt behind us. i love an idea of help a friends, but i do hate about the entire members will hate you and ban you if you have any problem with one of their members... W.T.F..
if you don't know what i was facing about.. you better stop your stupid thought.
actually one of your members act like a parasite and dog who poisons and bite others. don't be silly with your idea of friendship when you are not.

okay... i have wrote and posting too much...
but gladly because i have few of kelantanese people who totally out from this racisme issue..
glad that you are not like that.

my class is the best and there is no problem of being together.


OKAY THAT WAS MY ESSAY
ABOUT MY STORY OF LIFE IN KELANTAN

actually it's nice to meet new people.. it will ripen us and we will able to take and handle the next path.
assalamualaikum!

(i know my English is suck.. but better try than nothing)

Happy New Year!!!

marhaban ya new year..
(ehhh!! boley ke mcm tu...)
by the way.. memang ikhlas untuk wish selamat tahun baru kepada diri sendiri, keluarga, dan semua orang..
(bising gila riuh rendah bunyi bunga api.. sedeynyee xjoin..)

malas nak cite pasal azam ke.. pasal aim ke..
(malu... takut diketawakan....hehehe)
aim saya cukup besau n bombastik yer

just nak wish apa yang kite hajatkan akan dipermudahkan olehNYA....
(gambar pak google beri)

semoga hidup bertambah baik dan di jauhi dari gosip2 liar dan ancaman2 yang merbahaya..
(ceeewahh!! ko ingat ko artis? hehehe)

last last last

semoga tahun baru ni jodoh saya dipertemukan... amin!!!
(W.T.F)

okay!! hambek kau muka kontrol aku.. puas aku kontrol tuh...

selamat New Year
and wish u happy everyday!

-Tak Pernah Kene Tipu? Nak Kene Tipu? Meh Le -

hahaha... ayat xleh bla.. tajuk xheaven langsung..

okay.. be serious!

dalam dunia ni korang pernah kene tipu tak
(demok selalu kene)
kalau xpernah... wa tabik spring la!!

korang nk tengok satu gamba tak?

then korang carik sendiri apa yang menipunya..
(xtau lah kalau korang pernah tengok @ tak.. kpd yang dah tengok.. this is just 4 fun... kalau belum... jum layan!!~~~)


sila cari dimana bukti penipuannya yerr!!!

pict # 1

korang nampak tak?
apa? xnampak... sila cube lagi!!

cube cari kat celah kangkang ke..
celah kerusi ke
meja ke..

SEBENARNYA APA YANG MENIPU YER????

KOMPIUSSS I

tak pe tak pe

take a look at this pict # 2


perasan tak kedudukan manusia dlm gamba #1 and # 2 dah lain..


so apa yang menipunya dengan gamba ni?


haishhh demok!! jangan main2


korang mesti xrasa pepe..
rasa real je gamba ni
rasa mcm xde pepe pun yang tertipu ditipu dan penipu

okay okay okay
mari saya berikan jawapan... sebab saya pun kene tipu..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
amaran: kalau rabun sila pakai spek mata anda..
*
*
*
*
*
*
*
*




taaaddaaaa!!!!


KORANG PAHAM KE TAK?

SEBENARNYA ITU BUKAN LUKISAN

saya ulang lagi sekali

ITU BUKAN LUKISAN..


ITU ADALAH MANUSIA HIDUP

pandai betulkan? pandai sungguh2

tertipu i.. 

SIAP BOLEH BORAK BORAK LAGI NGN MAMAT SALEH KAT DEPAN TU..


aishhhhh..terkena!!

Creative, Awesome, and Futuristic SINK! mesti tengok

ecececece!!
betul...sumpah... sink dia santek santek sangat..
terasa plak mcm sinki kat rumah dah boring....

sebagai contohnya

see... boringkan.. terlalu biasa..
bukan apa.. google punya goole...
mata tibe2 tertarik kat gamba2 sinki... lua biasa sebab kite mana penah nak jumpa sinki2 yang unik mcm ni..
terima kasih pak google


so kali ini saja je lah.. beri cuci2 mata sikit tengok sinki2 yang menarik ni.
meh kite meninjau ninjau sinki2 yang unik2 ini...
macam main game ZUMA pulak kan? kan? kan?

bowl sink ni kot...
ni kalau kat university.. budak2 lelaki xperlu lagi makan megi dlm baldi
dlm sinki ni pun leh masak megi..
wakakakaka...(ciss!)

eeuuuuuwwww!!!
tak diterima akal..
sebab apa?
korang boleh bayangkan tak? kalau ikan tu kencing ke, berak ke?
kite nak bersihkan tangan... confident ke sinki mcm ni menyalurkan air yg bersih?
tak nak aku

ni yang dikatakan very creative...


bola hari tu malaysia menang..wakakaka
(apa kene mengena samdolll??)
hehehe... ni ball sink la kot

garden sink and aquarium sink
akan datang!!..toilet sink.. kompem euuuuwwwwww!!!

waterfall sink..menarik!! tp xlawa

BERGAYA!!!.. suke3x


boleyylaa!!!


rasa nak pasang sink mcm ni je kat dlm rumah..hehehe...
feel nak basuh tangan tu mesti akn selalu muncul!
ecececece
bentuk bulan sink die.. tentekkk n unique

martini sink... 

dan yang paling scandulous



seksi



tergoda



terpikat


merah



dan 




TERKEJUT



HEHEHEHEHE



SEKSINYEEE


mak! nak sinki macam ni satu!!
ekekekeke!!!!









Wednesday, December 29, 2010

~like khairul Fahmi che Mat~ tahniah malaysia!! 4-2

tahniah untuk team malaysia
walaupun kalah di indonesia 2-1
tapi kite menang 4-2 plus mampu memecahkan telur di padang lawan... (hehehehe)
tahniah kerana menang piala AFF SUZUKI CUP 2010

tahniah utk semua pemain.. hari ini dlm sejarah..
ceeewaahhh!!!

okay dah tajuknye khairul fahmi che mat
mesti la saya tertarik n tertawan kat dia

dah la muka mcm mamat jepun kan..hehehe
dia ni klate mari kan?
GOMO! KLATE GOMO!!!

walaupun di awal game.. memperlihatkan betapa anoying penonton indonesia apabila muka fahmi ade laser hijau.. (ayat ko ni pelik la demok!).. tapi fahmi tetap cool...
LANTAK KAU LA KAN... KAU NAK BUBUH LASER HIJAU KE MERAH KE KUNING KE... 
KALAU KO HEBAT.. BOLA PASTI KO TANGKAP...
itu semua bukan alasan kan?
kalau nak cari gaduhh...ade je ko markos..laser lah, silau lah, sakit mata la..
betul ke ni?

para pembaca pendengar dan penduduk malaysia-indonesia masing2 cerdik, berilmu dan well-educated..
takkan nak kata malaysia pergi jampi padang bagi pemain indonesia gatal2 kot.. xlogik.. kiteorg tak main bomoh2 ye... kiteorang pakai ustad je suruh bacakan doa penerang.. hahaha
PIHAK MEDIA SEHARUSNYA MATANG DAN PENYOKONG JANGAN CEPAT MENYALAK..
nanti mereka juga dilihat sbg tak bertamadun..

(cukup cukup DEMOK!! jangan kau nak mulakan pergaduhan)

fahmi adalah penyelamat.. walaupun diserbu secara agresif olh pasukan lawan..
namun fahmi tangkas membaca tindak tanduk lawan...

banyak kali kene serang.. tapi mum tetap maintain weh fahmi!!

lagi satu yang aku cukup rasa WOOOOWWWW!!!

tak sangka2 n terkejut gila
bila safee sali..secara solo menggolkan jaringan..
GOLLLL!!!!
tanpa bantuan mana2 pemain...
dia berjaya menggolkan jaringan...
HEBAT ORG KITE!!!
tapi..kemana pemain lawan.. terlupa nk guard safee ke sampaikan terlepas?

tapi serius.. nampak pemain still lemah.. xagresive mcm pasukan lawan..
tapi kalau bukan kerana fahmi yang asyik dok menagkap bola..
pasti kite kalah..
kalau bukan kerana safee yang lincah dan gagah (cewah!)..pastinya kite tak GOLL!!
kalau xde pasukan yang lain.. pasti peristiwa bermakna ni tak de dlm sejarah..
thnks raja gopal..(betul ke eja nama dia?).. xyah nk import coach luar...
MALAYSIA TERBAIK
alhamdulillah!!!

BOLEHHH!!! MALAYSIA BOLEHHH!!
SORAKLAH MALAYSIA BOLEH!!!

bangga menjadi rakyat malaysia


Tuesday, December 28, 2010

~ double minded ~ dont you?

actually this post is about OPTICAL ILLUSION..
most guys will fail to interpret and take too much time to examine..

maybe most of women is able to catch what are the meaning behind this but some of them will also fail to intreprate... how a picture can describes thousand meanings
(DIRTY MINDED)
actually i did the same.. dirty mind come first then i'm able to reveal the true meanings..

lets take a look at pict number #1

at the first place... this isn't look like a book..
but women wearing a bra...
okay i know.. i have dirty minded..  



then take a look at this picture #2


HEELS???
but my ayes caught a women wearing G-string
wink2x!
how clever this picture cheat your mind


lets take a look more
are you ready?

okay


ready for picture #3




yeahhh

this pict is most scandalous...
hahahahaahahaa

but actually
this is just a lamp..

a very clever advertisement..
and just made your customers and readers look deeper to get the point..
that's it!!

~ Menyampah + Bingit ~

okay DEMOK!!
berterus terang dengan apa yang awak menyampahkan..
sampaikan angin satu badan ni..

okay, korang pernah terasa nak lempang atau sepak adik korang tak..
(jahatnyee!!!)
memang.. saya bukan angel..
saya bukan lembut ala2 nisdawati
saya bukan hipokrit
tapi saya demok!
dah dah.. cukup

pasti korang pernah nak buat lebih pada tu kan..

ye lah.. tapi tengokla sebab apa?
sebab? sebabnya dia suka melalak lagu yang sama...
dah la bahasa alien.. bahasa yang tak diterima dlm rumah saya
ko tau lagu apa dia melalak???

korea kot.. bunyi mcm syuhhh syuhh syuhh
hooo hooo hooo
tah apa apa bunyi nye...
nyemak kan tahap keamanan telinga aku..

meh sini aku kasi tau...
*
*
*



SNSD- hoot kot tajuknyee..entah! xsure
yang paling XBLEH BLA dan MENGELIRUKAN
bila adik saya nyanyi prounounce bunyi
syuhh syuhh syuhh syuhh syuhh 
hoo hoo hoo hoo hoo

sedangkan yang sebenarnya shoot5x hoot5x
langsung xsyncronize
terlalu BENGONG disitu


cehh... kau tengok la...
muka aku pun memang rasa nak makan je adik aku..
sakitnyeee hati!!
suh senyap makin kuat plak melalak..

sabar ye demok!!

Sunday, December 26, 2010

MeNjAdI MaiD SekeTiKa!!!

waduh waduh waduh...
capek gue ngekorin kakak gue... ini semua gara2 nemanin kakak gue beli barang taska..
(cakap melayu boleh tak?)

APA YANG PALING AKU TAK SUKE!!!?
(tibe2 caps lock ni kenapa?)
aku tak suke dgn CROWDED & PANAS!!!
(cehhhh!!!)

okay hari tu teman akak beli barang dekat Mydin Putrajaya..beli barang2 stok utk Taska
tapi taulah kalau shooping barang dapur kat mydin mcm mane?
rasa semua org tengah berebut nak berjalan and berperang nak pilih barang..
crytical time betul... yang bengan bila ade yang main tolak2..
ko ingat ko cukup tinggi and DEMOK dari aku.. ko leh tolak2..
ishhh kang angkat jari tengah kang.. (tak baik ye DEMOK!)

bayangkan... sempit gila.. hmmmm!!! 
(mcm la ko tak tau kan)

ko tengok... da tau sempit makin sebuk nak masuk..
patutnya buat la line yang sehala.. takde la traffic..
(pegi usulkan mende ni kat pak Mydin ye)
ha.. tengok ruang nak lalu ni.. space ciput je...
bayangkan aku yang DEMOK comel ni lalu.. tak ke parah!!

(pernah buat barang jatuh... bersesak sesak.. last2 buat bodoh je)


 kau tengok semua org berebut barang... mcm la barang tu lari...
menyampah betul kalau suh beli ayam
bukan apa.. si tukang potong2 ayam..
boleh plak main2 ngn saya..
kenyit2 mata anda xdilayan

aisehhh!!!... (mujurlah kite tak garang.. kalau tak memang aku tengking depan org ramai)

 
ni belum penuh troli lagi shooping..
akak pulak kalau shooping mcm xcukup satu troli..
bayangkan.. mcm mana kiteorang bersesak sesak, perpanas panas ditengah tengah lautan manusia yang sungguh crowded.. tapi takpe.. itu dah biasa...


ni gambar belakang Mydin putrajaya.. selalu parking sini... ni sempat snap gamba sebelum balik..
(akak saya kata saya org gile... sebab tangkap gamba kat Mydin waktu org sedang bersesak2)
memangpun!!


okay okay okay..
terimalah muka nak muntah saya sewaktu membeli barang dapur di Mydin..
amacam? ade mcm muka maid korang tak?
layak tak nak jadi Maid korang?
(siap korang.. sapa yang becite cite nak ambik aku jadi maid.. laki ko aku kebas)
SETANNN DEMOK!!!

hahahahah
jangan marah.. gurau je..
choww!!

Friday, December 24, 2010

PENGKUAT MAKAN

apa ke buruk benar tajuk awk kali ni?
ish ish ish
ini adalah satu kisah tak senonoh dan tak disengajakan
(tak sengaja? kuat makan ko kata tak sengaja? bukan ke sejak lahir ko melalak minta makan?)
cess.. berani kau!!..okay dah dah melalutnye

crite dia bermule macam ni...
pada suatu hari saya bukak folder album saya untuk edit gamba2 saya guna software xiuxiu..
dan tiba-tiba... (hey! boleh cite mcm biase tak? tak yah nk skema2..bukan ade cikgu bm pun nak cek..)
bukak je folder gambar..
then aku tergelak gelak..
kenapa banyak sangat gambar aku makan?
buruk pulak tu.

wakakak
ini menunjukkan bukti bahawasanya
DEMOK kuat makn!!

nak tengok bukti gambarnye?
mari saya tunjukkan
meh jom~~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

tadaaa
ehh DEMOK! gamba ni langsung xde kene mengena la ngok!!
memang tahap nak kene libas pulas ni
hahahaah!!
okay okay okay..minta maap
meh kite selidik and selingkar album saya..

1~2~3
dengan lafaz bismillah dan beserta doa makan
mari kite saksikan


ha... lihat engkau.. ni baru gambar pertama..
kerja aku memang suka menjaja gambar....

nampak?..see?..lihat?.. betapa buruk dan pelahapnya saya..
by the way..
mana mana yg kata kuat makan and suke makan
memang tak boleh kalahkan saya.
hehehehe.
nak chalange??
kalau berani cubela
ade bran?
lihat!.. biarpun dalam kereta.. makanan still kene ade..
perjalanan nak ke pahanhg..
padahal baru lepas makan nasi kat gombak
tapi tetap suruh masuk drive thru McD untuk beli makanan 
dekat je pun... baru je nak masuk UIA. nak ke tol gombak.
pelahap dan tamak betol!




sapa2 yang kenal aku.. mesti tahu favourite makanan aku..
yeahh!! ayam goreng!!
penah satu ketika
member terbuang ayam yang baru je beli.. xsentuh lagi pulak tu.
terkilan gila.. meroyan jap la..
sanggup aku cari kat tong sampah
xde la aku pengotor sangat nk makan sampah tu..
cume aku nak tengok bukti kemana perginya ayam aku
cecececeece!!!

hehe.. kalau korang sentuh ayam goreng aku atau nak mintak.. mesti aku xberi punya.. tapi selain ayam goreng.. insyaallah aku xlokek.. cubelah...
hahahaah
NOTE: baru ku tahu punca ku DEMOK... yeahh 10Q AYAM GORENG!! TERBAIK




ni kenangan sewaktu di UiTM jengka
keluar makan dengan membe2
masih segar diingatan kenangan ini
sambil buat kuih raya.. sambil sempat posing posing..
(yeahhh!! nampak comel gamba ni... yee saya tau saya cumell)
shuttt upp!!!


ni pulak gambar masa kat open raya UiTM KB..
memang meriah..
terhidang lebeh 10 makanan kat majlis ni..
rasa mcm menyesal plak tak makan semua..hahah!!
telan air liur la bila ingat balik juadah2 yg ade.
tengok la gamba aku kat sebelah.. org lain sebuk begamba.. aku sempat posing dengan sate, sambil mengunyah.. hahah mujur gambar ni comel..


ni pun sama lah jugak..gamba2 masa open raya 2010

tu..nampak tak aku yg tembam tu?
bukan nak promote gamba pakwe tu yee..
fokus kat si DEMOK ni je
 mengunyah KEREPEK KHAWIN time!!
the worst pict ever.. ntah waktu bila snap gamba ni..
rambut tgh basah.. cehh gendut!
NOTE: gendut adalah pangilan abng ipar apabila panggil saya
(tu pun nk beri tau ke? kau bangga ke?)
cisss... shutt upp lagi sekali


semua ayam2 tu.. saya yang punya.. jangan terkejut pulak..
order banyak2! last last..suruh membe2 sebelah menyebelah habiskan..
huh!! tamak!!
ni kalau xsilap makan kat RADIX KOTA BHARU

ni pulak member2 nak pergi main bowling..
then decide makan kat noodles
tempat: KB MALL.. (rumah kedua kami)
masing2 tgh gila dgn COOLBLOG...(sejenis air yg best)
sumpah sedap gila..
kalau minum beribu ribu kali pun xpe.. sumpah best giler!!
cube cari dimana saya dlm gamba..
tak yah pandang yg lain.. pandang saya jer~~~ heheheeh!!!


seee... how i slurrppp that mee tom yam.. yummy yummy...frankly speaking la yer.. sedap lagi mee tom yam saya masak... hehehehe...(promote diri ni)
NOTE: alahan dengan udang.. balik je.. habis gatal muka..



setakat tu je lah utk kali ini..
malas dah nak edit2 gamba
letih!!
huh..
nak makan
ish ish ish ni pukul 6.12 pagi
kau tak tido lagi DEMOK!!
hheheheh.. saye study la~~
(stady la sangat)
okay.. letih nak siapkan N3 ni..
huhu
xmo melalut dah.. NAK OUT..

ehh sebelum tu..
nanti2

muke plastik sapa ni?
ish ish ish... muke ni tahap nak kene lestik lestik ngn guli ni..
(cakap cantik cepat!!!..kalau tak saya tembak!!)

okay!!
nak titun..
bye bye bye

~ASSALAMUALAIKUM~



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...