SLIDE1

Saturday, November 24, 2012

Jerawat spotted 23/11/12

23/11/12 jerawat naik satu kat area dagu
:((((
xsuka xsuka


ohh cepatlah hilang wahai parut.. saya mahu kulit muka saya kembali licin

saya mahu kulit licin untuk selama lamanya

Hair Products from Indian Store


selalu pergi indian store
sebab nak cari Indian Herb Hair Product,
korang selalu nampak kan, rambut indian sangat lebat, hitam pekat dan seperti subur je
disebabkan rasa cemburu yang melampau, saya pun cari mana2 indian store, sumpah memang macam2 produk rambut mereka jual, ada yang jual minyak zam zam.. dulu kecik2 kawan selalu pakai, tapi saya takut nakpakai sebab bau busuk, tapi minyak zam zam sangat membantu melebatkan rambut

saya hanya beli minya badam seperti dalam gambar di atas, almond drops, sangat best kalau apply kat kulit kepala, urut-urut sekali, terus lega and rilex sahaja.. 

selain tu, saya juga ada beli minuak kelapa, fungsi nak melebatkan rambut, disebabkan saya tak tahu nak masak minyak kelapa, saya just beli... macam petua Fasha Sandha, dia pakai santan basi, apply kat kepala untuk rambut sihat dan lebat. saya tak mampu nak buat mcam Fasha.. takut kepala saya yang basi nanti.

Syampu Meera tu kalau pakai rasa macam pakai inai. tekstur dia dalam bentuk powder dan berwarna hijau, bau sebijik macam bau inai.. produk ni pun bagus juga sebab herba tu bagus untuk menguatkan rambut.

selain produk2 biasa yang kite beli di watson atau guardian atau di mana2 sahaja, adakalanya petua petua lama seperti herba india ini sangat membantu dalam tumbesaran rambut. sekaligus memberi nutrient dan kekuatan yang cukup.

korang cubelah.. Produk2 kat Indian Store memang murah2 dan berbaloi baloi


Saya Lulus Test JPJ untuk Lesen Kereta sebab 
Penilai JPJ suka and jatuh cinta pada rambut saya (ini cerita betul)
"rambut awak panjang...saya suka rambut awak. cantik.. macam tuanya" kata JPJ sambil duk usha rambut aku, dah la aku tengah nerves bawak kereta on the road, ditambah pula duduk sebelah pegawai JPJ.. huh nasib ade rambut yang melembutkan hati JPJ yang bermuka garang,
seriously saya xde rupa.. saya gemuk..
tapi saya bersyukur, rambut saya sangat okay

so Rambut pun boleh jadi senjata untuk kite mengetengahkan diri kite.
so jagalah rambut anda walau anda bertudung

sekian terima kasih

Loreal Hair Product Review

Assalamualaikum

sebelum membaca dengan lebih detail dan mendalam
di sini saya ingin mengingatkan bahawasanya
info dalam blog demoktemok ini sangatlah/tersangatlah lack
setakat excited nak letak gambar sahaja

kesimpulanya
memang kurang dengan sharp review dan deeper eplaination
harap maklum ;p

first of all, let we see this pict first
siapa2 yang rasa nak muntah,please...silakan muntah sebelum menatap lebeh banyak gambar saya
:p

seriously kekemasan rambut yang sebegini di atas kepala saya
hanya bertahan selama 10 minit
selebihnya
akan menjadi seperti pontianak
xterurus sebab ganasssss

tapi pointnye.. my hair looks gorgeous kan?
(perasan)
okeh meh sini kite lihat produk rambut yang saya gunakan

1. Shampoo dan Conditioner


memanglah ada segelintir  manusia cakap
ade chemical use yang akan beri bad effect in the long term
ade yang kata the result is nothing
ade yang kata worst

tapi ianya depends pada level kesesuaian individu itu sendiri
kulit kepala awak xsama dengan kulit kepala saya
untuk reason, chemical use yang strong and give bad effect tu,
hello!!!! kau masuk salon pakai chemical product jugak, bleach la, coloring la, becakap guna otak, semua syampoo ade chemical. kecuali kau lumur dengan santan pure.. kan kan kan?

Any Loreal Syampoo suit my hair well especialy this 2 product above (Loreal anti frizz and Loreal Re-Nutrition), selain itu loreal total repair yang packaging color merah pon awesome.. result memang mavelos.. cuma jika saya gunakan anti frizz syampo, masalah kelumumur langsung tidak dapat dibendung, makanya royal jelly sangat membantu mengurangkan masalah kelemumur saya, selepas coloring rambut, memang tahap kelumumur sangat melampau,1 hour akan ada oat(perumpamaan) baru yang tumbuh, bila use royal jelly, its look better..

Then apply conditioner, memang rambut akan smooth habis.
actually kalau xpakai conditioner pun okay sebab loreal syampoo seperti dah give all out, dah macam pakai conditioner pun ada, so conditioner memang xpakai sangat.


2. Loreal Hair Serum

Memang best pakai serum ni, especially yang color merah (loreal total repair) sebab rambut saya kasar dihujung, after just a day apply loreal total repair ni, seriously, hujung rambut saya kurang kasar.

Sebelum ni saya ada pakai Dove night treatment serum, seriously memang terbaik jugak, cuma kesanya akan nampak dalam masa 7 ke 14 hari. tapi kalau pakai loreal total repair ni, esoknya akan terasa kelainan. (ini cerita betul hasil testimoni, bukan gebang lebeh)

Bukanya nak bermegah atau menunjuk nunjuk, tapi sekali kita dah dapat product yang sesuai dan bagus, kita share bersama...  sharing is caring, dulu saya bukanya minat nak pakai product ni, tapi bila buat review kat google, banyak blogers sarankan Loreal, why not kite try dan alhamdulillah, result pon memang meet expectation. smooth, shine, rambut saya xleper yang penting dan sihat.

mari saya tunjuk step pakai serum guna cara saya:

Loreal Total Repair Night Essence Serum 
first step
Lepas mandi, cuci rambut bersih2, conditioner atau apply mask terpulang... keringkan rambut naturally depan kipas atau ikut kreativity korang, dan bermulalah saat untuk pakai serum ni.. just 2 or 3 pumps and apply dekat keseluruhan rambut korang... lepas dah pakai korang boleh pergi tidur... :). serum ni datang dalam tekstur mcm cream. berlainan dengan serum Loreal yang lain, ada yang dalam bentuk minyak dan ada dalam bentuk water spray.

kalau kau jakun, kau nak pumps banyakkali pon xkisah sebab kadar menyerap pada rambut memang pantas, memang xmelekit dan memang xberminyak.. mula2 akan rasa basah.. dan kering menyerap.... tapi janganlah tahap jakun korang sampaikan nak apply satu botol pulak dengan harapan nak Rambut macam heroin cerita Bella Calamidades.. memang xdapat punya.. kene banyakan bersabar ye tuan puan...

fungsi produk ni khas untuk repair breakage, dryness, dullness, coarseness and split-ends... memang padanlah dengan masalah yang aku hadapi... sesuai sangat...

Loreal Anti-Frizz Serum Smooth in Tense
Second Step
Pada belah malam, saya dah apply total repair serum, so after bangun tidur, korang mandi (terpulang basuh rambut atau tak) saya jarang basuh rambut pagi2 sebab nanti rambut leper... hehehehehe
sudah bersiap.. korang bolehlah apply anti frizz serum ni.. 1 atau 2 pumps sahaja, xperlu banyak banyak sebab tekstur dia adalah oil, so takut nanti rambut korang berminyak.

Tapi seriously, effect serum total repair yang saya pakai pada waktu malam membuatkan rambut saya mudah terurus, dan langsung xkasar. kalau sikat pun xperlu nak bergaduh atau terasa kering. Anti-frizz serum ni pulak sangat membantu membuatkan rambut tidak nampak kering atau terlampau kembang bila bersikat. nampak terletak cantik je... so try lah.

Loreal Nutri Gloss Light Conditioning Spray-Shine and Weightless
Third Step
Memang stock dalam beg, saya akan bawa kemana mana letak dalam handbag. bila jalan tengah terik panas atau rambut rasa bullshit, korang ambik je mende ni dan spray pada rambut. tekstur dia air, so memang menyenangkan sebab spray and siap.

kalau dah masuk tengah hari, pasti rambut korang akan terasa kusam, berninyak dan tak bercahaya kan?
thats why bende ni sangat berfaedah untuk di carry sepanjang masa, spray je bila korang rasa rambut dah mula nak cari gaduh, nak-nak lagi bila dah masuk waktu tengah hari atau korang ni type yang kuat berpeluh macam saya, memang sesuai sebab rambut akan nampak simptom berminyak, dan bila spray ni, akan membantu rambut kamu berbau harum.. seriously.



saya xcarry semua serum ni all the time, saya hanya carry serum yang warna pink sahaja..
kalau serum total repair (color merah) dah habis, saya nak cube serum re-nutrition pulak.. hehehe


efek dari penggunaan.
(seperti pontianak)



Hari tu usha barang rambut dari Cosway,
so tunngu review seterusnya. product rambut dari Cosway
sila nantikan dan hopefully rajin

:)

Saturday, November 17, 2012

Warning untuk MUSUH!


sungguh!
saya tak marah
sungguh saya taip ni..

yang saya marah
bila anda ngumpat/mengata/taip
kat FB/Twitter or what so ever
walaupun saya block and unblock back, tapi xbermakna saya xtahu
thank god sebab deactive FB, sekurangnya less stalker
stalk saya xpe, retype or repost apa yang saya kata tu memang la nak cari gaduhkan?

sudah lama berenti dari buat mende-mende tak berfaedah ni
so harap anda juga
masing2 ada aib masing2
so tak payahlah nak jadi pengarang
cukup cerita pasal diri sendiri sahaja di laman sosial anda

ohh lupa
thanks for sources

Wednesday, November 14, 2012

Rindu pada Nail Color merah


hoiiiii
rindu sungguh nak pakai
namun nak elak kene bebel
hanya curi-curi pakai sahaja

Sunday, November 11, 2012

ORANGE REVLON LIPSTICK


as requested by my friend yang jauhh nun di Kelantan.
here we go!
orange lipstik

ingat senang ke nak cari color oren?
nak cari MAC? minta maap lah, xde di kawasan rumah saya
hehehehehe

hokay.. murah je dalam RM 25
product dia just nice, warna tidaklah keterlaluan
just soft and moist di bibir


xsempat mandi
balik dari watson terus snap gambar
sementara rasa kerajinan ini menebal
meh la kite update


warna dia, xpekat sangat.. just nice


meh lihat result




star yang boleh kasi 3 1/2 * per 5
warna dia memang soft habis, macam lip gloss dan bukan lipstick

kene cari lagi lipstick orange yang terbaik

baiklah sehingga ketemu lagi di lain entry

byebye

Friday, November 9, 2012

Quotes

Kita jangan bukak aib orang, nanti orang bukak aib kite lagi buruk jadinya -Tanah Kubur

Bila orang yang tak mengenalimu "bersuara lebeh" dari yang mengenalimu, bersabarlah... Sesunguhnya mereka tak mengerti.. -Dr Anwar Fazal

Saturday, November 3, 2012

LIPTINT from Avon-cheap and awesome


This day out with my sister.
we plan to eat steamboat at RedWook Bangi, our favorite family's port 
Marvelous ever!

back to my topic-LipTint
before this saya ada review product liptint dari Rimmel (click disini)
dan saya xberpuas hati dengan tahap packaging product tu.
so saya keep searching the other products that can satisfy me
and awesome.. finally
found Avon Liptint and i love it

this is how it looks alike

roll on and easy to use
RM 10 cheap and effective
bila pakai akan terasa sejuk and rasa butter milk
best.. fresh!

let see the result
Before 

A
After

the best thing about liptint is
the color will change and spread eventually 
lama2 akan pekat mcm pakai lipbalm
tapi liptint lebeh longlasting
dan tidak terasa berminyak
ianya kering dibibir terasa seperti semulajadi
ni terpengaruh dengan cerita korea sebenarnya
kononya mcm xpakai lipstick
hehehehe

saya sedekahkan lagi gambar saya yang xberapa laku

untuk color merah yang lebeh dramatik
apa kata kite tambah sikit lipstick color merah
Lova Love from Avon

see the different


kiri apply only liptint and kanan liptint + red lipstick

dramatik bukan?
heheheheh




walaupun murah, namun ianya berbaloi baloi dibibir
daripada mahal tapi xberguna
mcm review Rimmel Liptint sebelum ini
xmendatangkan untung pon

sehingga bertemy kembali dalam

Tom Tom Bakkk!!!

Make Up- Before and After (cheap products)

This is my original face
pale spooky creepy and annoying

how i apply my everyday makeup and make it look more fresh
FRESHHH!!! like a baby ( annoying and i know it)

just using a cheap products

1. foundation from maybeline
2. BB stick from maybeline
3. foundation + plum blush from avon
4. compact powder from maybeline
5. eye shadow brown chocolate color from elite
6. gel liner from revlon and maybeline
7. mascara from silky girl
8. Liptint from avon
9. lova love lipstic from avon
10. pink in2it lipstik

dan beberapa lagi list dalam beg yang xdikeluarkan

all the items above just cheap and available at guardian, watson and sasa
just light and simple
for me... i like to enhance my lips since i got superb pale lips
so i need to enhance that weakness

and the result is

tadaaaaaaaa

nothing really different
and this is my everyday simple makeup looks



okay
now let us see the different 

:)

Tuesday, October 30, 2012

BEAUTY FAT MODEL Vs MODEL GEMOK

PERHATIAN!!!
posting kali ini bakal memuntahkan anda

ye lah tau gemuk tapi comel apa
heheheh (perasan)

ye lah tgh usaha nak weight loss lah

tapi serius tibe tibe terasa model sangat tengok gambar ni
W.T.F punya statement

hahahha
okeh xde motif.. tapi saya suka tengok  heeeeee


Kalau kat office banyak yang mengatakan saya Adele
sebab badan besar
:( tapi saya rasa okeh la tuh
hahahahaha
(memotivasikan diri)

tapi saya lagi suka model gemuk bernama TARA LYNN cantik weh
walau gemuk tapi seksi and mantap
katanya: Fat is sexy (gila apa?)

tapi betul2 mantap lah kan
heheheheh


ada sama x macam Tara Lynn
hahaha
WTF sebijik kat muka saya
:(


okeh kasi lagi
:)
Tara Lynn

aku tau korang dah nak muntah hijo bila bace posting ni
maap ye
hahahhaha



okeh lah kesimpulan yang senang cakap
memang jangan harap nak berperasaan atau bermimpi disiang hari ye
dasar hidung kembang
ehhh!!!!!! tapi comel la


byebye
nak bace novel

Nice View of DemokTemok


ni bukan posting lucah atau xsenonoh
HARAP MAKLUM


(ohh pleashhhh!!...jangan tatap hidung kembang saya)
okeh gambar di atas langsung xnice
lokasi: KLCC tengah tunggu air pancut menari nari ikut irama lagu 
hahahah (jakun weh)


Nice View di belah sisi malam nye

sebenanya gamba dah lama
cume xpost
baru sekarang nak post


kenangan tinggal kenangan je la wehh


kami sangat bahagia tak terkata
sebuk sangat melantak kat seoul garden OU
memang xingat dunia
keluar dengan perut belapis lapis mcm tayar
hahahah

John Lennon Looks alike (Klon) - Versi John Lennon Melayu, Malaysia

tajuk macam haram kan?

aku tak tahu lah kalau korang akan cakap
bakal pelapis muka ke... kuih lapis ke
klon ke apa ke
tapi aku nak kata

yang aku ade kawan dia ni bapok segala sweetnye
Bapokkk!!!! okeh


ni ha orangnya
kecik kecik come lotte
rajin bekerja
peramah
(peringatan ni ikhlas.. bukan bodeks)

nama dia syasya (nama penuh xtau)
kalau bekenan add la FB dia ye
hehehe sempat promot

tapi sayang dia ni gila
Manyak gilak punya olang woooo

buktinya

entah sapa punya gaya dia nak tiru
banyak lagi gambar gila dia
aku malas nk menyesakan storage blog ak
kalau nk tengok pegi sendiri usha kat FB dia

apa kene mengena dgn tajuk posting?
okeh nak dikata kan
close up dekat jauh kiri kanan depan belakang muka dia ni memang jauh perlis ke johor jika nak disamakan dengan John Lenon


mana sama kot
John Lennon lagi handsome suara Bapok segala Bapok seksi wehh

kalau nk dicomparekan dengan budak tadi

tapikan
cube closeup gam ni lama2

dan gamba next nih

ada kan? kan? kan?
spek mata mungkin



tapi yang pasti ade gaya weh
heheheheheh



sama kan kan kan
walaupun korng cakap sebab spek mata

tapi aku rasa sama
semua org cakap mende sama


p/s: ni posting nak promote member
hahahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...