SLIDE1

Saturday, April 21, 2012

UNTUK FIRA


yes!
semua orang ada cerita tersediri
KAMI ada CERITA kami tersendiri
suka, duka, masam, manis, kelat dan basi

dan SAYA mempunyai cara saya tersendiri
untuk membuat KAWAN saya HAPPY


first pict untuk my girl FIFI RARA

ade lagi.... slalu web came ngan fifi
tapi nak buat mcm ni.. cam blurr sangat
so snap and post

this one for you fifi rara

yes.. its true
no mater wut.. u have me...
even saya bukan la "perempuan di bawah lindungan Kaabah"
tapi.. saya xkacau hidup orang..


and this one
untuk seseorang
yang request..

hahahahahahahaha

dah dah dah
habis dah

Sunday, April 15, 2012

work ethics- unethical in using technology!


tak kira lah
update status BLOG ke
update status FB ke
update status untuk pakwe ke
IM atau Chat untuk tujuan personal ke
bergosip dengan staf waktu kerja guna telefon ke
gosip guna YM waktu kerja ke
baca ruangan gossip contohnya mcm beatifulnara, roti kaya, murai dot com waktu kerje ke

itu ternasuk dlm word "UNETHICAL"
malah dapat saham lagi dri yang maha esa!

menyedarkan diri sendiri yang perbuatan ini salah
juga menyedarkan PEMBACA YANG DISAYANGI bahawa perbuatan ini salah
anda jgn lakukanya.. yg biasa lakukanya jgn menafikan perbuatan ini salah
hipokrit la kata xpernah buat kan kan kan
(ceittt)

ye lah
kalau kita nak jadi EFFICIENT, kita xboleh nak harapkan orang lain
maka, marilah kita mengajak semua
1 MALAYSIA menuju kearah work efficient..

kebetulan tajuk ni kene ngn thesis aku..
seronok untuk dikupaskan

DOXYMYCIN si ubat jerawat...


ni yang digembar gemburkan
(Tulis ni waktu LUNCH okehhh!!! bukan waktu kerja)



ubat jerawat..
kalau xboleh nak tutup bekas jerawat tu
nak buat macam mana kan kan kan kan kan


DOXYMYCIN
dah lama beli..
duduk bezaman zaman kat bekas pensil..
tapi baru sekarang nak makan


xtau lah berkesan ke x
bnyak dah produk farmasi
tp makan ni waktu sebelum period
ada yg kata okay makan ni.. tapi bila berenti tumbuh balik




harap harap 3 parut jerawat yang degil tu akan hilang

dan hati hati busuk juga akan pergi selama lamanya
~amin
SELAMAT MELIHAT DUNIA
selama sudah 23 tahun
terima kasih mak abah!!

:)

Tuesday, April 10, 2012

Somewhere only we know

The fray-How to save a life..


Step one, you say we need to talk
He walks you say sit down it's just a talk
He smiles politely back at you
You stare politely right on through
Some sort of window to your right
As he goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
You begin to wonder why you came
Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Let him know that you know best
'Cause after all you do know best
Try to slip past his defense
Without granting innocence
Lay down a list of what is wrong
The things you've told him all along
And pray to God he hears you
And I pray to God he hears you


As he begins to raise his voice
You lower yours and grant him one last choice
Drive until you lose the road
Or break with the ones you've followed
He will do one of two things
He will admit to everything
Or he'll say he's just not the same
And you'll begin to wonder why you came

Monday, April 9, 2012

PROMOSI BESAR BESARAN

mari berkenalan
jom berkenalan

MAKWE SAYA ni
hahahahaha

klate mari
ade gaya NEELOFA tak?



nak mempromosikan budak ni
yeah!
banyak mulut. manja-manja, sengal dan semuanyalah

biasanya dia pakai baju rasmi dia
yang nampak minah gangster
tapi hari jumaat dia berubah watak
jadi ayu ayu GEDIKS gitu..

hahahahah!!
kami berdua sekarang ni gila lense

PEACE!
tapi sayang.. dia dah ade PAKWE!
harap maklum!!



gambar DEMOK TEMOK wajib upload
PALING COMEL



Cita-Cita


Dengan harapan saya nak jadi
LECTURER

harapan lah kot..
lepas ni saya nak sambung belajar di UPM
insyaallah.. 

bukan di GSM. mahal sangat la, xmampu
GSO, mungkin la kot
saya nak tukar angin pulak.

UiTM dihatiku
UPM di mindaku

cececcecece!!

gaya gaya bakal lecturer yang digembar gemburkan

ni lecturer nak kena baling ngan kasut ni.

kalau saya buat gaya mcm ni sambil kenyit mata di hadapan student,
pasti mereka akan segera menyelesaikan tugasan saya.

*p/s: tugas awak adalah mengajar, bukan untuk mengedik
(aipppsss... baik!)

yang pasti bila menjadi seorang lecturer,
pasti saya akan sudi mendengar masalah student,
bukan terus memotong apa yang student nak cakap serta menganggapnya sebagai satu alasan..
dan masalah haruslah didengari dari mulut student itu sendiri..
bukan dari orang lain..

jangan tunggu konsep student harus cari lecturer,
kalau nak promosikan diri, lecturer yang harus cari student..

(konsep saya belajar dari dekan di sini!)

konsep ni diguna pakai, contohnya:
kalau lecturer nak naik pangkat menjadi AP
so kene ade student Master/PHD banyak dibawah bimbingan diorang.

(hikmah practikal disini, sejajar dengan cita-cita yang saya mahu ceburi. networking dengan lecturer pun dah banyak.. heheheheheheh!)

tapi betul kan apa yang saya bangkitkan?
sayangnya xsemua lecturer macam ni..
contohnya di universiti lama saya..
trima dengan pasrah
*mengeluh*

"COMEL"

please!
admit yang saya memang dan tersangat
COMEL!!

hehehehehehehe
(perasan jap)

(walaupun ade bekas jerawat)

"kau yang baik, sopan satunmu, paling COMEL, dihatiku..."
hehehehehee
sekarang percayakan?
kan? kan? kan?

tapi adakalanya


huduh seperti tenuk
sooo... ini lah rupa asalnya

jangan percaya pada setiap gamba
INDAH KHABAR DARI RUPA

saya pun macam tu jugak.
gamba mcm artis, real mcm indon

RUMORS


ehem ehem ehem
(batuk kering!)

mempersembahkan
budak office yang gedik dan meroyan
hahahaha!!


pada mulanya
snap xmenjadi... tapi harus memperbetulkan kedudukan
untuk next snap


disuruh senyum
(mati akal nak pk kan gaya)

kebetulan mengambil data peserta untuk diperiksa

terasa mcm glamour plak
paparazi ikut i walau dimana sahaja
hhahahaha!


yeah!!
gaya sakit perut harus diuploadkan

inilah 
MAMARAZI hebat!!
heheheehe

sebelum itu. haris ditinggalkan jejak terakhir untuk posting ini.

ambik kau!
gila kalau xkata macam orang gila!
hehehehe

*sekian*

SERABUT



waktu2 serabut
BURUK
(ye saya tahu perangai saya buruk)

Sunday, April 8, 2012

OFFICE


hari ni kerja mencari customer
yeah!! kumpul target untuk di shoot sebentar lagi
CEO is my target..

okeh... posting gambar gediks adalah kesukaan juga

...the new vampire...

ber'blog sambil search potensi participant
hishhhh.. letih mengayat..

sila muntah hijau
muntah ade lalat harung.
hahahha
(suka hati la, blog aku kan)


hehehehe
sila cari customer..
(thesis jangan lupa. due data dah dekat..)

JERAWAT BIADAB


Manusia 1: weh! slalu thambi kat dahi warna merah. kenapa warna hitam?
 (muka slamba sambil tajam merenung dahi)

Manusia 2: Mana lipstik warna merah?.. meh aku colorkan thambi ko jadi warna merah..
(ada jugak aku lubangkan dahi budak ni kang)

Manusia 3: (tak berkata apa2 cume merenung dahi aku lama seumpama dah jatuh cinta tengok dahi aku)
*yang  ke-3 ni aku menipu... hahahahah

apa yang saya maksudkan 
JERAWAT TUMBUH TANPA PERSETUJUAN
cube la beritau dulu 
leh jugak aku cari port yang sesuai

ini tak, tanpa salam dan amaran
tiba-tiba naik tang situ
adoooossss!!

dah la minggu ni ade program besar 
CEO nak datang
strategy untuk mencari bakal suami nampak gayanya harus dipendamkan (poyo)
siutttt punya jerawat


terpaksa cover ngan rambut
rimas..

memang selepas period, jerawat suka naik kat dahi
tension jadinya

takpa, saya dah beli pil jerawat..
lepas ni kalau naik jugak..
nampaknya aku kene jumpa doktor pakar kulit..
RIMAS!


3 bekas jerawat yang beraja dimuka


akhir kata
hapuslah jerawat2 didunia

*sekian*

Saturday, April 7, 2012

OFFICIALLY DELETED


im giving the same action
the ignorance you've made
deleted memory was made

My words scream out loud than my action
But,your action Speak louder than what i've scream before

now whos taking a fight?

sometimes i do cry but lot of hatred comes than my sadness
*my first impression for you were right

yeah, men are stupid and some guy too
women are crazy and some girl too


Sungha Jung performance in Penang


YES!
betul2
talented kid ni akan perform kat Penang 27 May 2012 ni..
aiyooooo nak pegi!!!

NAK PERGI!!!!

Venue:

Performing Art Centre of Penang (penangpac)
Straits Quay, Jalan Seri Tanjung Pinang10470Pinang, Malaysia

ANTARA VIDEO YANG SLALU DIUSHA OLEH SAYA :)


okehhh!!
aku admit selain bakat,
aku terpengaruh dengan KOREAN look yang comel nih




sekarang aku tengah feeling gila denga lagu BRUNO MARS IT WILL RAIN
sebab menyentuh ke dasar hati yang sedang PORAK PERANDA ni

if you ever leave me baby
leave some morphine at my door
cause it would take a whole lot of medication
to realized what we used to have
we dont have it anymore



big bang!! haru haru lagu favorite aku


Next!!
aku usha jugak music ni slalu
THOUSAND YEAR
sungguh menggugat jiwa aku yang tengah memberontak ni..
HOW DO I LOVE WHEN I AFRAID TO FALL
(layan.. clean je dia bawak lagu ni.)



Dia ni pon baru berjinak jinak main guitar electric 2 bulan lepas..
konon kononya baru blajar..
tapi hambek ko.. clean je dia main Canon Rock ni
adorable betul



ye lah dari kecik dia main guitar..
memang lah profession dia
and memang bagus dah pon..
(sila tengok video semasa dia kecik main guitar. innocent and muka hingusan)

more info please click kat bawah ni

JOM TENGOK LIVE PERFORMANCE DIA KAT PENANG!!!
(ehh demok! kau tak ingat ke? kau kene balik kelantan, meeting SPSS!!!)
adosssss!!

SUPER MARIO GAME THEME SONG PON ADA


sekian!!

no title

When will I see you again
You left with no goodbye
Not a single a word was said
No final kiss to seal any sins
I had no idea in the state we were in

I know I have a fickle heart
And a bitterness and a wandering eye and a heaviness in my head

But don't you remember
Don't you remember
The reason you left me before
Baby, please remember me once more

When was the last time
You thought of me
Oh have you completely erased me from your memory
I often think about where I went wrong
The more I do the less I know

I know I have a fickle heart
And a bitterness and a wandering eye and a heaviness in my head

But don't you remember
Don't you remember?
The reason you left me before
Baby, please remember me once more

Gave you the space so you could breathe,
I kept my distance so you would be free,
And hope that you find the missing piece,
To bring you back to me,

Why don't you remember?
Don't your remember?
The reason you left me before
Baby, please remember me once more

When will I see you again

MINDY GLEDHILL-all about your heart


selepas mengilai 
YUNA ZARAI
kini mengilai minah ni plak.'
lagu dia tenang, calm and warm.. sweet



I dont mind your odd behavior
Its the very thing I savor
If you were an ice cream flavor
You would be my favorite one

My imagination sees you
Like a painting by Van Gogh
Starry nights and bright sunflowers
follow you where you may go

Oh,I´ve loved you from the start
In every single way
And more each passing day
You are brighter than the stars
Believe me when I say
Its not about your scars
Its all about your heart

Friday, April 6, 2012

I DO ADORE (sweet!)

SWEET for MINE that BITTER



Everything you do
It sends me higher than the moon
With every twinkle in your eye
You strike a match that lights my heart on fire

When you're near
I hide my blushing face
And trip on my shoelaces
Grace just isn't my forté
But it brings me to my knees when you say

Hello, how are you my darling today?
I fall into a pile on the floor
Puppy love is hard to ignore
When every little thing you do
I do adore

We're as different as can be
I've noticed you're remarkably relaxed
And I'm overly uptight
We balance out each other nicely

You wear sandals in the snow
In mid-July I still feel cold
We're opposites in every way
But I can't resist it when you say

Hello, how are you my darling today?
I fall into a pile on the floor
Puppy love is hard to ignore
When every little thing you do
I do adore

Finding words, I mutter
Tongue-tied, twisted, foot in mouth
I start to stutter
Ha, ha, heaven help me

Hello, how are you my darling today?
I fall into a pile on the floor
Puppy love is hard to ignore
When every little thing you do
I do adore

Every little thing ba ba ba ba
Every little thing ba ba ba ba
Every little thing you do
I do adore


Yusuf Islam @ Cat Stevens-Wild World


DI HOTEL RENAISSANCE
kami mendendangkan lagu ni
dengan iringan guitar, ukulele
(kenangan ukulele/guitar kecik)

pernah nak kene saman
menyanyi bersama-sama malam2 buta
menyanyi sama2 di tepi pantai PCB kelantan

semua tu tinggal kenangan

Ni nyanyian dari penyanyi asal sebelum convert to islam


alhamdulillah.. setelah convert
and still power
penghijrahan yang terindah




LOVE THE MUSIC

Mendengar sambil Study...


Will You Hate Me?

beautiful song and meaning..
*learnt





Smile in the two- way mirror of my eyes
I put on my faith like I wear a disguise
You can't see my soul
See the life that I live

Show you the mask of the best I can give
I've hid here afraid like a child behind.
Truth of my thoughts that clutter my mind.
What if you knew about all that I do?
Things that I think,
The me that is true.

Would you call me a hypocrite?
Call me a liar?
Would you curse out my name?
Would you damn me to fire?
Would you know what to say?
Or would you just walk away?
Afraid the me I've tried to hide
Would you closely resemble the truth of you that lies inside?

*SAMBUNG MEMBACA JOURNAL*

ASSIGNMENT TERAKHIR

Banyak la aku punya terakhir
dari sem lepas cakap akhir..
tapi last2 kene menghadap lagi assignment..

ciisss ciisss ciisss
lumrah kehidupan student..
dihujani dengan assignment..
namun kita tak terduga bila assignment kita dah siap
tapi DIPEDAJALKAN membe..

*bersabar cik qia

banyak masalah kene pikir, so mana yang tak penting tu memang aku delete dari memory.
*yes, saya pentingkan diri!

praktikal+assignmnt+thesis+Keje+program
*lumrah


Kalau dulu2 memang suka lepak Libry,
tapi sekarang even library UPM yang BESA GEDABAK cuma terletak di sebelah office,
tapi kaki xpernah berkesempatan untuk jejak ke sana.


yes.. macam ni la aku dengan buku-buku..
(tapi buku novel la)
*mencari fantasi dari reality


yes demi nak mengenggam sekeping IJAZAH
saya gagahkan juga
walaupun disebaliknya tersingkap cerita suka, duka, keji, hina, susah dan puaka
dimana tiada satu manusia yang dapat paham dan rasa
kecuali family tersayang dan rakan terdekat yang ikhlas


yes!! demi nak pakai topi ni
KU GAGAHKAN JUGA MATA NAK BUAT ASSIGNMENT NGAN THESIS

sekian!

You Just Somebody That I Used To Know... (forget and pretend)


Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over


But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know


Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know


Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know




amazing performance, 1 guitar and 5 musicians.





original song

Thursday, April 5, 2012

-TERIMA KASIH- i can count on you


sambil dengar lagu Bruno Mars-Count on me
sambil teringat kat 
kawan yang sorang ni..

Ye lah.. aku admit yang aku sayang gila kot kat dia ni..
BFF aku dari sekolah lagi

tiap kali Happy telepon dia
tiap kali nak nangis tepon dia
Abah sakit.. nangis kat dia
Mak sakit.. nangis kat dia
dikecewakan pon.. nangis kat dia
rasanya dah 6 tahun aku asyik 
call dia nak nangis.
entah-entah telinga dia dah menanah..
(maap la ekk klu tinga tu dah menanah)

Kadang-kadang aku berfikir, aku kene STOP ngadu ngadu kat BFF aku ni.

reasons:
1. Nanti GF dia marah wehh!!.. (maap jika insiden spt ini berlaku)
2. Nanti aku terlalu bergantung pada dia.. (xkot)
3. Nanti BF aku marah... (haha xmungkin..)

memang susah la klu pk mcm tu..
BUKANYA AKU DESPERATE SANGAT!!
tapi pandangan ngan nasihat dia ni kadang2 membuka hati, kepala otak dan minda aku ni untuk berfikir jauh.
hmmm!
dulu dia duduk sebelah umah je
skang dah duduk jauh!!!!

tapi orng penah kata:

kan? kan? kan?
betul kan!!!


Baru-Baru ni period..
MOODY PMS
gila gila bad mood
semua orang kene marah
kan dah menangis atas KEBODOHAN DIRI SENDIRI..


sekali lagi aku telah membengkak kan telinga dia ni


okeh.. pak ustad ni la yang slalu aku torehkan telinga dia
(tiba2 aku rasa mcm sejuk hati tengk gamba ni)

Ari tu waktu jumpa dia ni aku segan gila nak cakap..
better klu cakap kat phone sbb dia xdpt tengok riaksi muka aku.. hahahahaha


dan tadi.. baru pas koll dia
menangis mcm budak babun.
tengah2 dia blaja dlm kelas, terdengar lecturer dia membebel suruh hantar report..
menyusahkan betul lah demok temok ni

Sory susah susahkan kamu boo..


Jerawat 3 ketul yang dah tinggal parut petanda baru lepas habis period dan habis bad mood


gamba nak cover gila!
padahal hidung dah merah beringus-hingus..
mata mcm kene cili
rambut habis mengerbang.

tapi semua itu tak ter 'snap' melalui gamba..
seperti juga hati ni..
TAK TERUNGKAP MELALUI KATA
aku pun xtau
sebab tu slalu gila!


POST NI DIBUAT KHAS JUST UNTUK MENGINGATI BFF 'KESAYANGAN" SAYA NI..

TERIMA KASIH BOOO

PSS: lepas ni denga lagu Belaian jiwa puas2..
(sebelum ni xleh denga lagu ni.. kalau denga mesti nangis sebab tringat kat mamat sekor ni..)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...