SLIDE1

Wednesday, August 29, 2012

Gurauan untuk Meeting


Bos slalu suruh aku arrange meeting weekly pulak tu
dan yang pasti mana-mana pihak yang banyak keje 
akan menyampah nak update status kerja.
jadi aku jugak yang jadi bahan

KAKI MEETING
Kia Meeting
Kia Tingkap..

tu semua adalah gelaran untuk aku.
asal nampak muka ni je.. mesti smua duk pandang
kot-kot ada meeting tergempak..

hahahah... sebab tu dorang create pangilan aku yang berbunyi
"kia Tingkap"
maka aku membuat serangan hendap di Facebook..
hehehe
hanya gurauan



sekian.

diharap semua yang terlibat dapat membaca entry ini dengan gumbira!

yang benar,
Demok Temok

Sunday, August 26, 2012

Rambut Lebat (satu angan2)


ohh!! dengan harapanlah nak rambut lebat..
saya ada masalah yang begitu serius..
keguguran rambut yang kritikal mungkin
ye
ini kritikal!!!
ini kritikal!!!


obvious
rambut gugur macam ade penyakit
(saya sihat actually)

mungkin lumrah perempuan kot rambut gugur..(sedapkan hati)
nope3x... find some solution la weh
xkan nk tunggu botak?
botak? botak? botak?

okeh well!! cukup meroyan..

adekah saya yang bersalah kerana pakai syampoo 2 atau 3 jenis
kerap bersyampoo
keringkan rambut dengan kasar
tidak membelai rambut tau urut kulit kepala
hmmmm runsing..
keluh kesah kak kiah


ilusi lebat semata mata walhal sebenaya
hampir botak (okeh saya tipu).. nipis..

betul betul rasa seperti
yeah mungkin satu petunjuk
Bertudunglah...
Pasti mereka tergelak dan anoying di luar sana
hahahaha


dah sebulan x peram rambut ngn minyak kelapa, minyak badam mahupun yogurt..
nampaknya saya harus merajinkan diri..

baru baru ni saya peram rambut dengan telur..
(telur ayam la. xkan telur biawak pulak)
sumpah bau dia busuk dan melekat pekat!!
saya xsuka.. hanyir..
dah basuh lebeh 5 kali bau dia still disitu...
like it will stick forever.
habis perfume aku tuang kat rambut... peduli apa...
dah la petang kene jumpa client.. malunyee

no more telur terapy..
cukupla madu atau minyak kelapa..
minyak kelapa pun da busuk


okeh gamba ni xde motif
langsung xade kene mengena dengan rambut..

yeah!! baru dikatakan miang..
hehehe

moga2 saya jumpa satu solution rambut yang sesuai mudah tepat jitu ringkas berbaloi dan affordable..
moga moga... amin!!

cow cin cau ols

Tips Hilangkan Jerawat dan Parut Jerawat dengan mudah dan murah.


JERAWAT!!! (jerit anoying!)
itulah respon kalau jerawat detected mencemari muka.
semua orang xsuka dengan kehadiranya especially wanita (tulen mahupun x)
hipokritlah kalau ade antara korang kata
"i love my pimple.. ohhh my acne miss you."
maksudnya.. xlama la tu..

Klik Update Terbaru: Episode 2 Jerawat

begitu juga saya yang dilahirkan dengan kulit muka bukan dikalangan superstar ini..
masalah jerawat membelenggu diri saya..
tumbuh disekitar muka dan menjadi tumpuan orang ramai.

Ohh Demm!!
penah terpikir baik pakai purdah.

mari saya pertontonkan secara ekslusif
'before and after'
cewahhh.. macam iklan!




"Jijik kan? Anoying Kan? Geli Kan? Mcm Kulit Katak Kan?"
disaster yang perlu ditanggung oleh saya suatu ketika dahulu..
alhamdulillah, syukur kerana kini tidak lagi..


kulit wajah terkini

CERITANYA BERMULA DISINI

kulit saya normal mcm gadis2 yang lain,
sebulan sekali akan naik jerawat dikawasan T-zon
waktu diploma seriously masalah jerawat xserious.
malahan memag xparticular dalam bab penjagaan kulit, sehinggakan
cuci muka guna sabun mandi je.. mujur xguna sabun basuh baju.
heheheh

sehingalah meningkat ke alam Degree
suasana berubah..
every month jerawat naik macam cendawan tumbuh..
kawan2 tak perasan sebab saya cut rambut depan.. frindge ala2 justin bieber diawal kemunculan.
sungguh disaster..


saya xtau apa yang xkene
namun sepanjang saya duduk di Kota Bharu Kelantan,
saya begitu sensitif dengan air..
kalau saya mandi.. sabun anti bacteria wajib digunakan..
kalau x kulit saya akan berbji-biji dan seakan akzeme. (xsure ejaan)..
bukan nak kata air disana kotor, tapi sintom2 ni hanya berlaku disana.

jerawat naik mendadak mungkin disebabkan faktor air,
dan juga asap asap kenderaan disepanjang perjalanan ke kelas.
bayangkan, tengah2 berjalan, berpeluh dan bendasing serta asap hitam kenderaan melekat dimuka..
Ohh god!! satu disaster bagi saya..
nak nak lagi saya yang xsuka guna payung atau sunblok..
memang sepanjang di kelantan kulit saya hangus..
Sun Burn
dan Kusam.
sungguh kecewa melihat diri sendiri di cermin 
tiap-tiap hari saya mengunakan alternatif lemon dan limau nipis,
namun masih tidak berjaya


sangat menyedihkan..

sehinggalah saya tekad!
tekad!
dan Tekad!

saya gunakan krim malam natasya
"Hanya Krim Malam"
sebab saya tahu kandungan bahan kimia dalam produk ini sangat kuat serta mampu mengikis kulit.
dalam tempoh masa sebulan saya pakai krim malam ni.. saya berpuas hati dengan hasilnya..
namun saya xsuka. bila muka saya kelihatan mengelupas dan seakan ular yang bersalin kulit..
ton kulit saya juga tidak sekata dan kelihatan seperti Alien..
disebabkan itu saya lari dari mengunakan krim malam natasya, saya tidak mahu kulit saya menjadi semakin terhakis disebabkanya..
Siapa xsayang kulit wehh!!!!

selamat tinggal Krim Malam Natasya!!~~

Klik Update Terbaru: Episode 2 Jerawat

Hello Cuka Epal!
antara botol2 hasil dari pengunaan

semasa saya praktikal di UPM
saya dapat info dari saudara saya
kononya minum cuka epal mampu membuatkan berat badan kite turun..

saya pun excited nak cube
namun sebenarnya dia hanya memaintainkan berat badan saya..
tapi yang bestnya.. jerawat xnaik, dan jerawat yang tumbuh mula susut
saya buat research melalui google menyatakan
memang elok untuk jerawat..
saya siap apply buat tonner lagi..
tapi kene tahan dengan bau nye yang tajam.. boleh pedih hidung menahan bau kalau sapu kat muka.
malahan abang ipar yang ada gaot pon akan minum cuka epal ni kalau simpton2 gaot mula bermaharajalela.. xsampai sehari terus hilang rasa sakit...
dahsyat kan?

dulu saya guna yamama cuka epal dari arab, namus saya beralih kepada Bragg kerana ianya sangat tulin dan pekat, kite boleh lihat keladak2 di dalam botol apabila digoncangkan, namapon raw-unfiltered.
keladak2 yang banyak... pekat... harga pon xmahal.. dalam Rm18.00 shj

harus diminum dengan madu untuk cover rasa cuka epal yang WTF tu..

selain itu, selama seminggu saya makan ubat jerawat ni.
hanya seminggu.. malas nak consistent..


dan hasilnya..



still ada jerawat.. tapi xbanyak la mcm gambar mula2 tadi



hasil minum cuka epal..
syukur kerana ianya mengembalikan kulit saya..
serious saya xsuntik vitamin C atau Collagen..
hahaha berazam nak buat tapi xnak la kot...

sebulan saya ambil masa untuk menangalkan sun burn di badan dan muka..
siap pakai whitening soap untuk mandian
duduk di KL kulit saya akan selamat.. insyaallah.. 

saya masih tercari-cari krim jerawat yang sesuai..
saya cube T3 langsung haram
Oxy pon menyusahkan sebab baju turun warna
sehinggalah saya lihat ade makhluk ni (manusia actually)
pakai satu krim yang membuatkan muka yang penuh jerawat hilang..
so saya tercari-cari
sangat murah dan effective.
cepat kesanya


maxi-peel
jangan main2 duta produk ni adalah
Marian Rivera tau..

sangat berkesan.
cuma letakan di mana2 tempat jerawat, serta merta jerawat akan susut
dan bekas jerawat akan hilang
sehingga sekarang saya masih mengunakanya
harga pon murah
dalam RM 10.


dalam masa yang sama juga saya pakai Nivea.
saya sukakanya

Dengan pemakaian produk untuk luaran
dan minuman kesihatan untuk dalaman
alhamdulilah kulit saya sihat
bersyukur sangat2


kan kan kan
saya ingin kongsikan rahsia saya dan tips menghilangkan jerawat dan parut jerawat dengan mudah. secara luaran dan dalaman.

bayangkan kalau kite ade kulit yang sihat,
confident level akan tinggi untuk berjumpa dengan client
berbual bersama teman atau jumpa mata ayer nak dating sekalipon.




anda nilainya sendiri
(ceh!! haram macam iklan.. )



jerawat kurang
tiap bulan mesti ade jerawat.. tapi dalam 1 atau 2 sahaja

contohnya
raya baru2 ni, jerawat mendominasi di bahagian dahi .. black spot atas skali

normal lah.. kalau xtumbuh jerawat langsung nanti
dikatakan kulit plastik pulak.
kan kan kan



gambar kemiangan sebagai penutup cerita

ingat petua saya:
cuka epal diminum dan dijadikan sebagai toner
krim jerawat maxi peel (sapu ditempat jerawat shj)

selamat mencube!
Assalamualaikum
:)

Klik Update Terbaru: Episode 2 Jerawat

Saturday, August 25, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri, 2012


Mohon Maaf Zahir Batin
walaupun pedih serta dendam untuk memaafkan..
tapi saya cube... berharap kalian juga melakukan perkara yang sama...
kali ni best..
bos dan senior kat office kasi duit raya...

rasa mcm. ehhh dah lama x dpt duit raya..
hahahaha
ALHAMDULILLAH utk setiap rezeki yang diterima

pagi raya kami travel ke jengka..
tapi sayang.. along xde bersama sebab kerja...
sedeh... dah la pagi raya xsempat minta maap ngn along..
:(((


as usual.. DEMOK TEMOK memulakan cerita..

biar gamba yang berbicara..
:)


saya dan abah
Dul Kadir Hj Mohd Kussin
(sila ignore muka banjingan saya)


saya dan mak
Sa'adiah Majuah
(muka saya tidak mewarisi mak saya mahupun abah saya)


kakak kedua saya dan anak lelaki terhandsome
Ina dan Rayyan
suami tengah drive.. xde gamba la pulak,,
(nasib si driver)


paling KURUS! tu adik saya
Ema.. hehehehe


ini nenek kegemaran saya..
saya pangil
Embah Miss...
muka saya saling tak tumpah mcm muka nenek sedara saya ni,,
copy paste... siap ade bukti gamba masa muda lagi...

saya sayang nenek saya ni.. terharu bila dia sangup menawarkan diri jadi ibu saya disaat mak saya 50/50 terlantar di wad icu... love u embah miss

telatah rayyan dengan telepon penipu

gemuk

ni bukan gedik tp miang


wassalam

ICT JERANTUT


Seriously zaman kebosanan di jerantut sudah berakhir..
mana tak nya. kini ade tempat lepaking baru bagi golongan muda khasnya untuk dating..
mcm aku yang jakun balik kampong..
tiap tiap malam suruh abang bawak jalan-jalan pegi ICT jerantut..
merengek rengek mcm budak kecik...
tujuanya nak naik buai.. nak ambik gambar... dan saja saja...
thanks for this improvement and development..
must give a medal for decider or planner...
sebab this little thing akan delighting penduduk dan pelancong...

actually gamba ni snap waktu tgh marah dan mencarut carut kat adik..
huh... saya sedar saya akak yang baran buat kamu



first hari raya 2012... mlm raya pon ajak jalan di ICT tanpa jemu...
ramai org berkerumun kat sini... 

so next time..
saya sudah listed tempat lomantikss untuk dating..

okay.. sehingga ketemu lagi yaaaa
taaataaaa!! ols


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...