SLIDE1

Tuesday, October 30, 2012

BEAUTY FAT MODEL Vs MODEL GEMOK

PERHATIAN!!!
posting kali ini bakal memuntahkan anda

ye lah tau gemuk tapi comel apa
heheheh (perasan)

ye lah tgh usaha nak weight loss lah

tapi serius tibe tibe terasa model sangat tengok gambar ni
W.T.F punya statement

hahahha
okeh xde motif.. tapi saya suka tengok  heeeeee


Kalau kat office banyak yang mengatakan saya Adele
sebab badan besar
:( tapi saya rasa okeh la tuh
hahahahaha
(memotivasikan diri)

tapi saya lagi suka model gemuk bernama TARA LYNN cantik weh
walau gemuk tapi seksi and mantap
katanya: Fat is sexy (gila apa?)

tapi betul2 mantap lah kan
heheheheh


ada sama x macam Tara Lynn
hahaha
WTF sebijik kat muka saya
:(


okeh kasi lagi
:)
Tara Lynn

aku tau korang dah nak muntah hijo bila bace posting ni
maap ye
hahahhaha



okeh lah kesimpulan yang senang cakap
memang jangan harap nak berperasaan atau bermimpi disiang hari ye
dasar hidung kembang
ehhh!!!!!! tapi comel la


byebye
nak bace novel

Nice View of DemokTemok


ni bukan posting lucah atau xsenonoh
HARAP MAKLUM


(ohh pleashhhh!!...jangan tatap hidung kembang saya)
okeh gambar di atas langsung xnice
lokasi: KLCC tengah tunggu air pancut menari nari ikut irama lagu 
hahahah (jakun weh)


Nice View di belah sisi malam nye

sebenanya gamba dah lama
cume xpost
baru sekarang nak post


kenangan tinggal kenangan je la wehh


kami sangat bahagia tak terkata
sebuk sangat melantak kat seoul garden OU
memang xingat dunia
keluar dengan perut belapis lapis mcm tayar
hahahah

John Lennon Looks alike (Klon) - Versi John Lennon Melayu, Malaysia

tajuk macam haram kan?

aku tak tahu lah kalau korang akan cakap
bakal pelapis muka ke... kuih lapis ke
klon ke apa ke
tapi aku nak kata

yang aku ade kawan dia ni bapok segala sweetnye
Bapokkk!!!! okeh


ni ha orangnya
kecik kecik come lotte
rajin bekerja
peramah
(peringatan ni ikhlas.. bukan bodeks)

nama dia syasya (nama penuh xtau)
kalau bekenan add la FB dia ye
hehehe sempat promot

tapi sayang dia ni gila
Manyak gilak punya olang woooo

buktinya

entah sapa punya gaya dia nak tiru
banyak lagi gambar gila dia
aku malas nk menyesakan storage blog ak
kalau nk tengok pegi sendiri usha kat FB dia

apa kene mengena dgn tajuk posting?
okeh nak dikata kan
close up dekat jauh kiri kanan depan belakang muka dia ni memang jauh perlis ke johor jika nak disamakan dengan John Lenon


mana sama kot
John Lennon lagi handsome suara Bapok segala Bapok seksi wehh

kalau nk dicomparekan dengan budak tadi

tapikan
cube closeup gam ni lama2

dan gamba next nih

ada kan? kan? kan?
spek mata mungkin



tapi yang pasti ade gaya weh
heheheheheh



sama kan kan kan
walaupun korng cakap sebab spek mata

tapi aku rasa sama
semua org cakap mende sama


p/s: ni posting nak promote member
hahahahah

I-City Shah Alam-Lay Parking


PERINGATAN!!!

anda mungkin akan dihidangkan
dengan gambar superb demok saya
seriusly
jangan muntah k :)


okeh gambar ni tipuh
real langsung xmacam ni

dan peringatan jugak
buat buat umat/manusia yang nak review pasal I-City Shah Alam
serius blog ni memang pokai dengan explaination
banyak selit gambar sahaja
hehehehehe

okeh saksikanlah

seriusly aku suka
efek pengcahayaan lampu yang cantik
walaupun muka kiteorang xnampak langsung 
tapi cahaya tu penting.. sebagai bukti bandar belampu yang betul2x cantik
heeeeeeeeee


Okeh feeling Hindustand
ala ala Kuch Kuch Hotak Hang
feeling habis dengan Cinta 3 Segi



memperkenalkan
dari kiri anda
Kak Farra (Sexy Lady)-Kak Ana (Brutal Lady)-NeLy (Membebel Lady)-Me (Demok Lady)


Masa nak gambar kat sini aku buat lawak
serius semua org gelak
sebab word aku yg berbunyi
"alahai... minta maap sebab saya berat.. tapi saya nk duduk atas awak jugak"
hehehehe

tapi sriyesly... siankan
hheeeeeeeeee



dah terang lagi bersuluh dengan lampu lampu di I-City
bahawasanya
saya Superb Demok!!
wahhhh.. teruja


snap xjadi sebenarnya
nak cover kak ana yang nak jatuh
hehehehe


Seriusly gambar ni nampak macam
aku org baik (perasaan)
dan belakang aku tu ade ahli sihir yang baru keluar nak tikam aku kan
kan? kan? kan?
Fairy tale sangat



Happy ending
akhirnya kami makan dengan gumbira bahagia xterkata
lagi tak terkata sebab kelantan menang
tahniah Kelantan.. ATM boleh cube lagi next game yeeee..
heheheheh


sebenarnya dalam kepala banyak aksi nak gayakan
tapikan... tapikan
kami malu dan saya lagilah malu
cume panas la kat situ
sangat xselesa

dan ini adalah jemputan yang memeriahkan sesi lay parking kami
terima kasih :)

okeh la
nak out dah ni
sakit perut

byeee
cincaw

Sunday, October 28, 2012

Weekend dengan Family


Tempat paling basi korang akan cakap untuk dikunjungi
ZOO NEGARA!

yeees silakan untuk tidak gelak
hmmmm

memang basi..
tapi mengenangkan riuh rendah budak budak
yeeee jilapah... yeeee buyung... yeeee gajah... tengok tuuuu yimauuu auuummmm..
siap dengan sound efek bunyi bagai
dorang semua dah boleh mengalahkan tourist guide
rasa bebaloi baloi

yes... raya haji tahun 2012 ni
Abah, Mak dan keluarga Abang Long saya datang KL
apalagi,... habis satu selangor kite pusing
KL-Shah Alam-Sri Kembangan-Putrajaya-KL-SabakBernam-Kuala Selangor-KL

memang habis cramp kaki wehhh
fuhhhh

ni keluarga Abang Long saya yang sempoiii
datang jauh dari kampung kesayanganku
Jerantut Pahang

kecuali budak botak duduk di tengah-tengan berbaju kuning
itu adalah Rayyan Qaiser, anak akak saya
tersesat disitu
hehehehehe


OKEH KALIAN
sila saksikan gambar2 yang lain
yang kami sempat snap lah
masa ni lah korang boleh tatap
dan investigate
rupa sebenar saya
tahap kedempolan saya
heheheheheh


sila la teka mana satu saya


okeh... Rayyan selalu tersesat dalam gambar
(close up pada budak botak berbaju kuning)
haishhh

(ada singa dibelakang kami)
bukti kegemukan dan semakin gemuk
choiiiiii

tensen bila memikirkan 
berat badan dah naik tahap @&((@*
(sambil makan nasi goreng yang dibekalkan olh kakak)
dah tui.. macam mana nak weight loss?
hmmmm

apa-apa pun saya rindukan moment ini
(best wehh kiteorng bepeluang dikelilingi puluhan bangau yang berkerumun datang mintak makan.. tinggi separas lutut/pinggang aku je.. bangau yang jambu lagi pink)
hehhehe

sekian

This is what we call BIG FOOT


Senyum sumbing
mungkin ade yang tertawan or buat2 sawan
atau mungkin ade yang gelak guling2 kene sawan

hambek kau
..........................................................................

nak diceritakan disini
adakah ianya boleh digelarkan BIG FOOT?
adakah anda menyangka?
bahawasanya ia adalah BIG FOOT?
pernahkah terfikir size kaki saya?
hahahahahaha
(gelak setan serakah)





Dengan Size kaki yang sebesar ini
yeeeee
memang layak dipanggil
BIG FOOT!!

silalah booking untuk rasa penyepak saya
:)

ternyata besar!!

hiraukan bau cagu dan cagu yang kelihatan


tengoklah penumbuk saya pon
kan besar begitu?

p/s: posting untuk menyatakan saya ade kekuatan utk menumbuk dan menyepak orang.
jaga-jaga



sekian

Sunday, October 21, 2012

WORDS



No need explanation
while you wide aware from this implication

Rayyan Qaiser dan makcik beliau

saat aku menjadi nany dia
segala rasa tak senangnya ditunjukkan padaku

saat aku marah padanya
rasa berani senipis kulit bawang itu 
dibuktikan padaku

aku yang seawalnya umpama singa betina garang ini
lapar membahan dia yang degil
cuma untuk mengajar
menghormati dan mendengar cakap


maafkan auntie ye rayyan
adakalanya
rasa marah itu tidak sehebat rasa kasih auntie untuk rayyan

(menangis nak tengok upin ipin... tapi semua episod dia dah boring)


berjaya membuat dia ketawa akhirnya


betulah kata2 orang tua
budak kecik ni kalau marah
sekejap je

akhirnya kami bermaaf maafan

TUNJUKAN AKU


susah menjadi cantik
tatkala orang pandang herdik
susah menjadi buruk
tatkala orang pandang takut

siki-sikit kau kata depanku kau tak suka
kononnya hanya sepermainan semata-mata
sikit-sikit dibelakangku kau mendesak si dia
mendesak memilih aku atau kau untuk bersama

ego yang menggunung lebur
membakar setiap apa yang terjalin
kau pentingkan diri, kau haloba, kau penakut
untuk mengetahui kebenaran yang tragis
bila mana dia mungkin tidak memilih kau

Lalu segala cerita nista dan keji dibelakangku
kau ciptakan semata mata untuk memungut secupak kasihan dimata-mata mereka
yang mampu memberikan kamu kekuatan palsu untuk terus mendapat simpati.
simpati... simpati.. simpati..




simpati yang palsu
simpati yang tiada nilai akhirnya


persahabatan yang makin terjalin itu
sudah terbantut disirami dengan lebur ego lagi hina


Tunjukan aku apa yang ingin kau buktikan
jika apa yang aku puitiskan ini adalah salah semata mata?
tunjukan aku apa yang kau mahukan
bila kau berjaya menebarkan cerita palsu untuk terus melunaskan misimu?
Tunjukan padaku apa yang kau dapat
setelah kau lanyak dan sepak perasaan manusia yang mendambakan kasihmu?

tolonglah tunjukan aku
kenapa pekikanmu diawal cerita
tak sama dengan kesudahanya

Atau kamu ini si bangsat
yang suka membuat orang terkejar kejar
menagih diri kamu
melutut depan kamu
mencari-cari kamu

celakalah kamu
merosakan persahabatan
meracunkan percintaan
membusukkan sebuah cerita nista
semata mata demi kepentinganmu

hidup beralaskan kepentingan
lama lama boleh mati
dikeji
ditingalkan

aku bersyukur mereka mereka mengetahui cerita sebenar
bahawa aku mangsa dari cerita simpati palsumu
aku mangsa dari misimu
dan dia alat untuk menguji marketmu
Hikmah tuhan itu sangat tak terhingga

ALLAHUAKBAR!

MERAH my FAV

(tak reti nak pakai cantik2.. mesti comot)

Bukan bibir je nak merah
kuku pun akan dimerahkan 
dulu zaman2 belajar peduli apa org kata
kuku merah menyala tiap masa

tapi dah kerja ni lain
mungkin ade org yang too or superb sensitive
so memang xpakai la
lagipun stage utk berubah

by the way
color cantik sehhhhhh
sekarang boleh tengok je la

another thing yang color merah is
warna merah!

phone saya
instead of guna android atau smart phone,
handphone bodoh seperti ini harus ade
kerana simple dan bateri tahan lama
sesuai untuk org yang malas nak charge handpone mcm saya
:)

PINDAH


lepas raya haji ni mungkin duduk hostel sekali dengan office mate
saya happy sebab ada kawan
the most important thing i know how to handle my own budget

tapi saya rasa fadeup bila mana kene kongsi bilik
to be honest saya rasa tak bebas
tapi nak buat macam mana
permulaanya biarlah saya bersusah susah dahulu

saya bakal merindui bilik saya yang serba brown
carpet tiger saya
bantal tiger saya
saya pasti rindu nak buat aktiviti bebas dalam bilik saya
pasti lepas ni kene kemas kemas
ohhhhhhh!!!


mood sedih mula bertandang

saya xboleh nak ade meja solek lagi
:(
dan pasti tak semua barang saya akan bawa
tak apa.. weekend saya balik jugak
:)
(sedapkan hati)


bilik saya banyak buku2 dan novel2 serta sampah sarap segala kertas yang tak terbuang..
inipun xmampu saya nak angkut sama
saya pasti akan rindukan koleksi novel saya
Selamat Tingal


Tak apa..
untuk menjadi lebih berdikari dan matang
apa salahnya
saya sangup mencube


:(

Sunday, October 14, 2012

Orange + Pink Lipstick

Normalah kalau perempuan suka Lipstick
kire saya normal lah

just nak update favourite color saya
dari pucat bertukar ceria
nak kata merah memang xsangat
pink pon jauh.. mcm peach mcm orange mcm pink
itulah hasil warna selepas dioles dibibir
rasa memukau sangat.
(WTH.. hahahaha)


kan kan kan
boleh apply jadi model lipstick x? *merayu*
(silalah ambik)
hahahahaha



kan saya dah kata seperti dahu dahulunya
saya sukakan bibir merah
tapi bibir jambu warna mcm ni pon
telah menambat hati saya

orange + pink
warnanya sangat cantik

nanti cari lagi lipstick yangcantik.
sehingga ketemu lagi

bye... assalamualaikum
:)

RIMMEL Lip Tint ..

Last month saya ade beli lip tint
jenama RIMMEL
ni semua hasutan cerita korea yang kebanyakan korean girl guna lip tint untuk hasil merah ntural

ni adalah warna dan produk yang telah saya beli


menarik bukan
tapi sebelum pegi beli
mari bace kisah selanjutnya
supaya dijadikan teladan

tapi xtahu la kalau ianya hanya terjadi kepada saya
dan ianya dikatakan bad luck




nampak macam marker pen
but actually not
ianya lip tint
ade lip balm di bahagian belakangnya

meh tengok hasilnya


nampak kan?..
 dia lembab and lama2 dia akan spread eventually
warna akan jadi mcm you pakai lip ice sheer color, so natural
xkan nampak mcm you pakai lipstick
long term and tahan di bibir

tapi masalahnya
baru beli seminggu
dan sudah kering
rasa nak mencarut

SUDAH KERING!!
harga pembelian sama level mcm beli lipstick Maybeline
so next time xmahu lagi membeli sesuatu yang xefective seperti ini.

xdinafikan hasil produk ni bagus.. tapi mungkin design atau bekas dia menyebabkan mende ni cepat kering atau habis!!! go find some innovation la weh...
umpama highlighter pen murah yang cepat kering

adehhhh.. you all boleh nilaikanya sendiri


nilah hasil bibir

tapi lepas ni nak cari jenama liptint yang lain

GEMUK SEMULA!!!!


ohh sangat la !@#@#$#@
bila dah usaha untuk kurus..
tapi after raya
saya naik semula

SAKIT HATI!!!!!!

nak menangis
sedih semua ade
(mencarut tahap baboon)
nak marah nasik kang tak dapat makan pulak
akhirnya marah kat diri sendiri jelah
WTF

the part yang perasan.. dulu boobs turun
sekarang naik balik
tu lah.. makan lah lagi
melantak lagi.
:((((



Saturday, October 13, 2012

My sweet Voice "Dia Frampton!"



Suka/Like Dia Frampton
lovely voice and effortless to make my heart melt
already melted

since i found her on youtube, the voice and do cover from 2ne1 lonely,
seriously I can't stop listening to her voice.
the best thing about her is she's too humble and lovely.
allowed anybody to posting on her FB without hide her posting wall.
so i think it is the medium that can make us (fan) be close and can share anything we want to.

by the way, i  wrote something on her wall
gladly,she reply me..
it was incredible which i can say historical moment for my self.. fantastic and awesome..
when i got notification from dia frampton on my Fb
it felt like.. clueless.. like you got heart attack.
a moment later
you shout loudly.. scream and said yeah!!!!
I do make anyone surrounding felt annoyed on that time when i scream loud for no reason..
hahaha sorry
but i think everybody will react the same thing if your favourite singer do the same thing
Hollywodd artis maaaa.. bukan malaywood :))
touch



even though the message was simple and short but really glad because she noticed me

Love you from Malaysia!
:)

let share some of her picture
took on her FB... :)

cute
half Korean.. seriously at first glance i thought she was half filipine
:)








really love her unique voice
seriously touched by your serenade
and i think she can be more than her dream
:)
hope fully
and please enjoy this song
thank you


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...