SLIDE1

Saturday, November 24, 2012

Loreal Hair Product Review

Assalamualaikum

sebelum membaca dengan lebih detail dan mendalam
di sini saya ingin mengingatkan bahawasanya
info dalam blog demoktemok ini sangatlah/tersangatlah lack
setakat excited nak letak gambar sahaja

kesimpulanya
memang kurang dengan sharp review dan deeper eplaination
harap maklum ;p

first of all, let we see this pict first
siapa2 yang rasa nak muntah,please...silakan muntah sebelum menatap lebeh banyak gambar saya
:p

seriously kekemasan rambut yang sebegini di atas kepala saya
hanya bertahan selama 10 minit
selebihnya
akan menjadi seperti pontianak
xterurus sebab ganasssss

tapi pointnye.. my hair looks gorgeous kan?
(perasan)
okeh meh sini kite lihat produk rambut yang saya gunakan

1. Shampoo dan Conditioner


memanglah ada segelintir  manusia cakap
ade chemical use yang akan beri bad effect in the long term
ade yang kata the result is nothing
ade yang kata worst

tapi ianya depends pada level kesesuaian individu itu sendiri
kulit kepala awak xsama dengan kulit kepala saya
untuk reason, chemical use yang strong and give bad effect tu,
hello!!!! kau masuk salon pakai chemical product jugak, bleach la, coloring la, becakap guna otak, semua syampoo ade chemical. kecuali kau lumur dengan santan pure.. kan kan kan?

Any Loreal Syampoo suit my hair well especialy this 2 product above (Loreal anti frizz and Loreal Re-Nutrition), selain itu loreal total repair yang packaging color merah pon awesome.. result memang mavelos.. cuma jika saya gunakan anti frizz syampo, masalah kelumumur langsung tidak dapat dibendung, makanya royal jelly sangat membantu mengurangkan masalah kelemumur saya, selepas coloring rambut, memang tahap kelumumur sangat melampau,1 hour akan ada oat(perumpamaan) baru yang tumbuh, bila use royal jelly, its look better..

Then apply conditioner, memang rambut akan smooth habis.
actually kalau xpakai conditioner pun okay sebab loreal syampoo seperti dah give all out, dah macam pakai conditioner pun ada, so conditioner memang xpakai sangat.


2. Loreal Hair Serum

Memang best pakai serum ni, especially yang color merah (loreal total repair) sebab rambut saya kasar dihujung, after just a day apply loreal total repair ni, seriously, hujung rambut saya kurang kasar.

Sebelum ni saya ada pakai Dove night treatment serum, seriously memang terbaik jugak, cuma kesanya akan nampak dalam masa 7 ke 14 hari. tapi kalau pakai loreal total repair ni, esoknya akan terasa kelainan. (ini cerita betul hasil testimoni, bukan gebang lebeh)

Bukanya nak bermegah atau menunjuk nunjuk, tapi sekali kita dah dapat product yang sesuai dan bagus, kita share bersama...  sharing is caring, dulu saya bukanya minat nak pakai product ni, tapi bila buat review kat google, banyak blogers sarankan Loreal, why not kite try dan alhamdulillah, result pon memang meet expectation. smooth, shine, rambut saya xleper yang penting dan sihat.

mari saya tunjuk step pakai serum guna cara saya:

Loreal Total Repair Night Essence Serum 
first step
Lepas mandi, cuci rambut bersih2, conditioner atau apply mask terpulang... keringkan rambut naturally depan kipas atau ikut kreativity korang, dan bermulalah saat untuk pakai serum ni.. just 2 or 3 pumps and apply dekat keseluruhan rambut korang... lepas dah pakai korang boleh pergi tidur... :). serum ni datang dalam tekstur mcm cream. berlainan dengan serum Loreal yang lain, ada yang dalam bentuk minyak dan ada dalam bentuk water spray.

kalau kau jakun, kau nak pumps banyakkali pon xkisah sebab kadar menyerap pada rambut memang pantas, memang xmelekit dan memang xberminyak.. mula2 akan rasa basah.. dan kering menyerap.... tapi janganlah tahap jakun korang sampaikan nak apply satu botol pulak dengan harapan nak Rambut macam heroin cerita Bella Calamidades.. memang xdapat punya.. kene banyakan bersabar ye tuan puan...

fungsi produk ni khas untuk repair breakage, dryness, dullness, coarseness and split-ends... memang padanlah dengan masalah yang aku hadapi... sesuai sangat...

Loreal Anti-Frizz Serum Smooth in Tense
Second Step
Pada belah malam, saya dah apply total repair serum, so after bangun tidur, korang mandi (terpulang basuh rambut atau tak) saya jarang basuh rambut pagi2 sebab nanti rambut leper... hehehehehe
sudah bersiap.. korang bolehlah apply anti frizz serum ni.. 1 atau 2 pumps sahaja, xperlu banyak banyak sebab tekstur dia adalah oil, so takut nanti rambut korang berminyak.

Tapi seriously, effect serum total repair yang saya pakai pada waktu malam membuatkan rambut saya mudah terurus, dan langsung xkasar. kalau sikat pun xperlu nak bergaduh atau terasa kering. Anti-frizz serum ni pulak sangat membantu membuatkan rambut tidak nampak kering atau terlampau kembang bila bersikat. nampak terletak cantik je... so try lah.

Loreal Nutri Gloss Light Conditioning Spray-Shine and Weightless
Third Step
Memang stock dalam beg, saya akan bawa kemana mana letak dalam handbag. bila jalan tengah terik panas atau rambut rasa bullshit, korang ambik je mende ni dan spray pada rambut. tekstur dia air, so memang menyenangkan sebab spray and siap.

kalau dah masuk tengah hari, pasti rambut korang akan terasa kusam, berninyak dan tak bercahaya kan?
thats why bende ni sangat berfaedah untuk di carry sepanjang masa, spray je bila korang rasa rambut dah mula nak cari gaduh, nak-nak lagi bila dah masuk waktu tengah hari atau korang ni type yang kuat berpeluh macam saya, memang sesuai sebab rambut akan nampak simptom berminyak, dan bila spray ni, akan membantu rambut kamu berbau harum.. seriously.



saya xcarry semua serum ni all the time, saya hanya carry serum yang warna pink sahaja..
kalau serum total repair (color merah) dah habis, saya nak cube serum re-nutrition pulak.. hehehe


efek dari penggunaan.
(seperti pontianak)



Hari tu usha barang rambut dari Cosway,
so tunngu review seterusnya. product rambut dari Cosway
sila nantikan dan hopefully rajin

:)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...