SLIDE1

Thursday, August 1, 2013

Selamat Hari Raya 2013

Pastinya ini hari raya yang bermakna
Pastinya ini hari raya yang sempurna
Pastinya ini hari raya kami sekeluarga

Rindu mak abah di kampong
Rindu sanak saudara
Rindu kampung halaman
Rndu memori memori yang tercipta

Salam aidilfitri
Salam keriangan
Salam kemaafan

Moga RAYA ini lebih bermakna
-AMIN-


Sunday, June 16, 2013

Selamat hari abah... Moga tenang itu milik kite

Selamat hari Abah...

Dari dulu
Langsung tak ada celebration atau hadiah branded-branded
Hanya ada doa dan semangat

Dari dulu
Mak abah tak pernah ajar
Celebrete hari jadi, hari bapa atau hari ibu

Dari dulu
Mereka hanya ajar untuk bawa kemenangan atau kejayaan
Agar mak abah boleh senyum lega selalu

Dari dulu
Kami bahagia dengan apa yang ada
Walau kami tak semeriah keluarga orang diluar sana

Abah.. 
Cinta ini tak mampu dikira
Andai diberi nyawa, belum tentu habis dihitung
Budi dan kasih yang sudah tersemat lama

Abah..
Dugaan buat kite memang kuat
Namun, hikmahnya hingga kini lekat tersemat

Sayang abah.... <3



Friday, June 14, 2013

Hilang

Tebar sisa di laut
Kembali semula dibawa ombak
Walau diri sudah terpaut
Harus diusir hati yang sebak

Buang cinta dilaut
Kembali di pantai teguh terpasak
Walau jiwa dah lama remuk
Kenapa auranya masih mengasak

Hilangkan diri dilaut
Tidak mahu kembali tidak mahu timbul
Bila cinta kembali dipungut
Sayang... jasadnya pula tidak timbul-timbul


Mari mata

Mari mata...
Biar ku gesel titis air yang duka
Agar hilang entah kemana

Mari mata....
Biar ku kesat titis terakhir yang pilu
Menjadi saat terakhir menapak dikelopak penuh sendu

Mari mata...
Celikan terang sinarkan bahagia
Ayuh Kita lemparkan gelap yang sungguh buta

Mari mata....
Untuk kali ini
Biar aku tiupkan, untuk kali ini.


Thursday, June 13, 2013

Pergilah si buta

Sungguh kau tercipta dari besi
Dan aku ini manusia paling bodoh...
Sehingga secair ini aku lebur

Sungguh kau dibuat dari waja
Dan aku ini manusia paling bodoh...
Sehingga sedalam ini aku luka

Sungguh hati kau buta
Sebab tak dikurnia panca indera
Untuk kau menilik aku yang setia...

Dah memag takdir
Pergilah.....

Saturday, June 8, 2013

SEMBILAN TAHUN yang sudah cukup

Sembilan tahun kot
Masih dizaman sekolah
Aku suka dia
Aku suka gila

Sembilan tahun kot
Aku tunggu dia
Siap nangis bila nak berpisah dengan dia

Sembilan tahun aku doa
Aku nak dekat dgn dia
Dengan family dia
Sampai aku tertidur tika bersujud
Hanya mendoakan aku tak mahu berpisah
Dengan mereka semua

Sembilan tahun aku pendam 
Agar aku mengalah untuk hanya jadi sahabat
Sebab aku takut
Perasaan ini akan buat
Aku berpisah dgn mereka

Sembilan tahun jugak
Aku buat cerita
Kononya aku suka org itu
Dan aku nangis sebab org ini
Walaupun aku tak pernah membenarkan 100%
Hati aku terusik disebabkan DIA
Hanya kerana aku nak tengok riaksi dia
Bila dia cube tenangkan aku...
Ye, aku GILA!

Sembilan tahun jugak 
Aku tahan nak telepon dia
Sebab aku berperang dgn diri aku
Supaya aku kotakan janji aku jadi sahabat DIA

Sembilan tahun ini aku syg dia
Sampaikan aku lupa dan tolak perasaan cinta
Aku lupa nak kasi diri aku satu jiwa

Ye, banyak org kata aku syko
Banyak orang kata aku gilaaa

Sampai tadi aku jumpa dia
Aku jumpa keluarga dia
Dan buatkan aku TEKAD!!

Cukup cukup lah aku pendam
Untuk terus suka dia

Dan untuk sembilan tahun yang sia sia ini
CUKUPLAH....

Aku nak lupakan DIA
Ya Allah... Sudah letih untuk sembilan tahun ini
Aku mahu cari bahgia aku sendiri.
Cukup untuk sembilan tahun ini...

Tuesday, May 28, 2013

Printer Terpakai/Second Hand Murah!!!! (HP M1522)


Ni ade barang panas, murah dan terbaik
kondisi masih kelihatan baru dan dalam keadaan baik
Masih Terjaga oleh Technician profesional kami

harga murah. RM 300 (paling murah kalau nak compare dengan saler lain)
sesuai untuk kegunaan pejabat mahupun sesiapa yang menjalankan perniagaan
multifuntion printer (Copy, Scan dan Fax)
jimat!!!!

senang nak cari ink
this is HP Laser Jet
contoh printer seperti dalam gambar.

CEPAT BELI!!!! ianya sangat TERHAD!!!!!



spesifikasi terperinci:

Printing specifications
Print speed black (normal, A4)Up to 23 ppm
Print speed footnoteExact speed varies depending on the system configuration, software program and document complexity.
First page out black (A4, ready)As fast as 9.5 sec
Duty cycle (monthly, A4)Up to 8000 pages
Duty cycle noteDuty cycle is defined as the maximum number of pages per month of imaged output. This value provides a comparison of product robustness in relation to other HP LaserJet or HP Color LaserJet devices, and enables appropriate deployment of printers and MFPs to satisfy the demands of connected individuals or groups.
Recommended monthly page volume250 to 2000
Recommended monthly page volume noteHP recommends that the number of pages per month of imaged output be within the stated range for optimum device performance, based on factors including supplies replacement intervals and device life over an extended warranty period.
Print technologyMonochrome Laser
Print quality black (best)Up to 600 x 600 dpi (1200 dpi effective output)
Number of print cartridges1 (black)

Paper handling
Paper handling standard/input250-sheet media input tray, 10-sheet priority input tray, 50-sheet Automatic Document Feeder (ADF)
Paper handling standard/output125-sheet face-down output bin
Maximum input capacity (envelopes)Up to 10
Envelope feederNo
Duplex print optionsManual (driver support provided)
Finished output handlingSheetfed
Media sizes supportedPriority input tray and Tray 1: A4, A5, B5 (JIS), C5, DL, 16K, European postcard; Automatic Document Feeder (ADF): A4, A5
Custom media sizesPriority input tray and Tray 1: 76 x 127 to 216 x 356 mm; Automatic Document Feeder (ADF): 127 x 127 to 216 x 381 mm
Media types supportedPaper (bond, colour, heavy, letterhead, light, plain, preprinted, prepunched, recycled, rough), envelopes, transparencies, labels, cardstock
Media weights by paper pathTray 1, Priority input tray, Output bin: 60 to 163 g/m²; automatic document feeder (ADF): 60 to 90 g/m²








Additional specifications
Processor speed450 MHz
Standard memory64 MB
Maximum memory64 MB
Hard disk capacityNone
Standard printer languagesHP PCL 6, HP PCL 5, HP Postscript level 3 emulation

Scanner Specifications
Scan typeFlatbed, ADF
Optical scanning resolutionUp to 1200 dpi
Bit depth24-bit
Scan size flatbed (maximum)21.6 x 29.7 cm
Scan size ADF (maximum)216 x 381 mm
Scan speed black (normal)Up to 3 ppm
Auto document feeder capacityStandard, 50 sheets

Copier Specifications
Copy speed (black, best quality, A4)Up to 23 cpm (single sheet on flatbed, multiple copies, ADF copy speed is up to 14.5 cpm)
Copy resolution (black text)Up to 600 x 600 dpi
Copier resize25 to 400%
Maximum copiesUp to 99

Fax Specifications
Fax speed33.6 Kbps (3 sec per page)
A4 pages held in memoryUp to 300 pages (black and white)
Fax noteBased on standard ITU-T test image #1 at standard resolution. More complicated pages or higher resolution will increase the transmission time.
Resolution (black and white, best mode)Up to 300 x 300 dpi (halftone enabled)
Maximum speed dialing numbersUp to 120 (119 group dials)
Auto-redialingYes
Fax delayed sendingYes
Broadcast locations119 locations
Junk barrier supportedYes, using CSI field
Fax polling supportedYes (poll to receive only)
Remote retrieval capability supportedNo
Fax forwarding supportedYes
FaxingYes

Photo printing
Display6.4 cm LCD (text)

Connectivity
Standard connectivity10/100Base-T Ethernet network, Hi-Speed USB (compatible with USB 2.0 specifications)
Minimum system requirements for MacintoshMac OS X v10.3 or higher; G3 (500 MHz), G4, G5, or Intel® processors, 512 MB RAM, 100 MB disk space, USB or network port, CD-ROM drive
Minimum system requirementsMicrosoft® Windows® 2000, Server 2003: any Pentium® II processor or higher, 64 MB RAM, 250 MB hard disk space, SVGA 800 x 600 with 16-bit colour display, Internet Explorer 5.5 or higher (full install), CD-ROM drive, USB port (print driver, scan driver only); Microsoft® Windows® XP-32 Home, XP-32 Professional: any Pentium® II processor (Pentium® III or higher recommended), 128 MB RAM, 250 MB hard disk space, SVGA 800 x 600 with 16-bit colour display, Internet Explorer 5.5 or higher (full install), CD-ROM drive, USB port; Microsoft® Windows® XP-x64: any Pentium® II processor (Pentium® III or higher recommended), 128 MB RAM, 250 MB hard disk space, SVGA 800 x 600 with 16-bit colour display, Internet Explorer 5.5 or higher (full install), CD-ROM drive, USB port; Windows Vista™-32 Home, -32 Professional: 1 GHz processor, 512 MB RAM, check user guide for minimum hard drive space, SVGA 800 x 600 with 16-bit colour display, Internet Explorer 5.5 or higher (full install), CD-ROM drive, USB port; Windows Vista™-64: 1 GHz processor, 512 MB RAM, check user guide for minimum hard drive space, SVGA 800 x 600 with 16-bit colour display, Internet Explorer 5.5 or higher (full install), CD-ROM drive, USB port
Compatible operating systemsMicrosoft® Windows® 2000, Server 2003; Certified for Windows Vista™; Microsoft® Windows® XP Home, XP Media Center, XP Professional, XP Professional x64; XP Tablet PC; Mac OS X v10.3 or higher; Novell® NetWare 3.2, 4.2, 5.x, 6; HP-UX 10.20, 11.x; RED HAT Linux 6.x or higher; SUSE Linux 6.x or higher; Solaris® 2.5x, 2.6, 7, 8, 9, 10 (SPARC® systems only); AIX 3.2.5 or higher; MPE-iX; Citrix® MetaFrame®; Terminal Services

Dimensions and Weight
Product dimensions (W x D x H)496 x 406 x 402 mm
Product weight11 kg
Package weight15.6 kg

Power and operating requirements
Power requirementsInput voltage 110 to 127 VAC (+/- 10%), 50/60 Hz (+/- 2 Hz), 4.5 A; 220 to 240 VAC (+/- 10%), 50/60 Hz (+/- 2 Hz), 2.6 A
Power consumption410 watts maximum (active/printing), 325 watts maximum (active/copy or scan), 10.5 watts maximum (ready/sleep), 0 watts (off)
Power consumption (active)410 watts (active/printing), 325 watts (active/copy or scan)
Power consumption (standby)10.5 watts
Power consumption (sleep)10.5 watts
Power consumption (manual-off)0 watts
Power consumption footnoteValues subject to change. See http://www.hp.com/support for current information. Power reported is the highest value measured for all models using all standard voltages.
Acoustic pressure emissions52 dB(A) (active/printing), 53.7 dB(A) (active/copy or scan), inaudible (ready)
Acoustic power emissions6.5 B(A) (continuous print at 23 ppm), 6.8 B(A) (ADF copy/print at 23 ppm), inaudible (ready)
Acoustic power emissions (active, copy or scan)6.8 B(A) (ADF copy/print at 23 ppm)
Recommended operating temperature range15 to 32.5° C
Recommended humidity operating range10 to 80% RH
ENERGY STAR® qualifiedYes

Thursday, April 18, 2013

Bandung Indonesia

Seriously cerita dah lama
late update since busy tahap superb baboons


this is the view sekitar airport Husein sastranegara Bandung
delay30 minutes sebelum touchdown 

berlegar legar just to c the view, environment and everything

the moment when out from flight
felt the air so fresh and cold, citizens and workers around airport really looks like Malay
nothing different except for language,

tapi bila keluar dari airport... you know how to differentiate between your peoples and their peoples.


me as RED DEVIL
at TANGKUBAN PERAHU


scary and beuty
volcano or some name which i didn't know


lunch.. we ate masakan minang
sedap and rasa masakan kat Malaysia jugak
nothing really diff
kitekan satu rumpun


Sukajadi Hotel
actually this is ISTANA lama
felt just great


waktu di bandung telat 1 jam
ni view waktu pagi
8 pagi bandung, 9 pagi malaysia


juta jutaan habis membeli belah de 
pasar barou, toko 3, cibaduyut dan rumah mode
fuhhhh pening kepala pikirkan tax
tapi mujur bos baik hati
dia yang bayarkan tax
hehehehehe


my bodyguard
yang teman and aku buli
setan!!!


di trans studio
semua ditanggung oleh bos

saya naik roller coaster 3x
heheheheheh :)

Our moments at trans studio
semua permainan aku main
dari yang adventure sehingga yang suam2 kuku


i noticed which air perasa ni xde lagi kt malaysia
flavour vanilla sedap!


welcome home 
Malaysia, my great country


touch down airport lcct sepang
bergegas ke area rumah
juat rindu nak makan
ayam penyet ni
nama je kat indon, tapi xjumpa pun makanan ni
hehehehee

ok la... tu je nak mengarut
bye
:)

BEING PAMPERED- yeah that's my ipad 4


actually looking for British flag design.

but NAY... looks crowded,
found this clutch casing while having dinner at Kinrara

love at first sight and bought this for my Darlings Ipad 4,
just wonder, if the color is in mustard yellow
will it looks more gorgeous?
wahahahhaaha

tahniah darling, u got a new dress.. its pink.. yup pinky!

ohh Iphones...
fuhhhhhh

Thursday, February 14, 2013

Aku meminta

Aku meminta pada tuhan
Izinkan ibuku untuk hidup lama

Aku meminta pada tuhan
Pulihkan ayahku seperti sediakala

Aku meminta pada tuhan
Kurangkan beban sakit penat lelah orang tua ku,
Tidak apa kalau aku yang menerimanya

Aku meminta lagi pada tuhan
Ampunkanlah dosa mereka walau tak layak untuk aku meminta minta

Aku meminta lagi pada tuhan, dengan penuh rasa rendah diri dan keinsafan
Moga sampai syurga kami dipertemukan

Aku terus minta dan meminta dengan kesabaran
Agar ujian yang kami lalui berakhir dengan senyuman berukir kebahagian

Aku meminta merayu dan merintih pada tuhan
Agar seorang aku ini terampunkan
Agar seorang aku ini disedarkan
Agar seorang aku ini mampu mengurangkan dosa terpalit pada ayah ibuku
Agar seorang aku ini mampu
Mampu untuk segala yang telah kau tulis untukku

Ya Allah
Adapun permintaan hambamu ini keterlaluan
Hamba mu ini bersembah sujud
Agar rintihan ini didengarkan diperkenankan dan dipertimbangkan

Sembah rindu hamba hulurkan
Meski tak layak untuk sekelumit kasihan
Namun hanya kamu yang mampu
Memberi ketenangan, membalas rindu dan memberi erti cinta yang mendalam

Aku ini hina
Aku ini seorang pendosa
Sesungguhnya aku tak layak untuk meminta minta
Dan sudah terlalu cukup nikmat yang kamu berikan
Sehingga terkadang sungguh malu untuk aku meminta minta
Sungguh malu untuk aku mensia-sia

Sembah rindu hamba hulurkan
Mengemis simpati melalui doa
Dan sudah terlalu cukup untuk aku meminta minta


PENULISAN


Bak kata Fynn Jamal:
"Menulis bukan kerana semata, setiap penulisan menghiris hati"


ye saya ade blog
secara automatiknya akan dipanggil blogger
tapi tak perlu panggil blogger.
pangil aku Qia sahaja

aku tidak ingin dikenali
biar sepi
kerana tidak ada satu penulisan yang berisi
cuma aku suka kongsikan foto-foto gedik
walau kadang kala tak kena pada tempatnya
tak indah pada letaknya

dulu banyak penulisan aku disalah ertikan lalu didosa pahalakan
kini aku cuba berkhias dan menambah jiwa dalam setiap ritmanya

itu kini
aku tak harap dikenali kerna serius kamu pasti tak akan kenal aku di sisi yang berbeza
mungkin isi aku ada yang berguna
mungkin isi aku sampah semata
maka guna dan tak perlu untuk kau mengata


seperti perkabaran sebelumnya
ini trademark aku
poto gedik seperti selalu

Wednesday, January 30, 2013

RED WOK steamboat... sooo yummehhhh!!!


Hoi RED WOK BANGI
realy <3 LOVE <3 you wehhh!!!

siapa penggemar steamboat boleh la datang ke red wok bangi
(promoter x bergaji :p)

tapi kalau u ol alah pada seafood atau bukan jenis "penguat makan",
hmmm agak tak syokk, maybe tempat ini tidak sesuai.
y not mencuba kan?
*wink*

saya pernah pergi Seoul Garden, Tupai-Tupai and steamboat lain lagi.
Tapi memang feveret pergi red wok sebab banyak pilihan
*BANYAK PILIHAN*

jika nak compare dengan seoul garden, pointnye adalah:

1. Lebih Banyak Pilihan dari segi seafood, tapi seriously Seoul garden akan menang dari segi rempah dan sos yang pelbagai
2. murah... Seoul garden rm35++ tapi red wok rm32
3. boleh buat macam rumah sendiri dan selesa, asap xbekepuk-kepuk terperangkap
4. boleh tempah makan makanan lain juga incase kalau u ol xnak join makan steamboat.

:)

*sedikit review dari saya*


muka kawan kawan saya yang bahagia
(seriously saya buka zip seluar dalam kereta kerana kenyang tak terhingga)


seriously lemak-lemak saya sangat bergembira
and apa salahnya kite menghasilkan lemak lagi
hahahahaha shittt!

:)
sehingga gemuk lagi :p

Saturday, January 19, 2013

Kawan celaka

Aku tak reti nak zahirkan secara tepat apa yang aku rasa,
Tapi ini apa yang aku rasa semasa berada di zaman perit getir degree di kelantan..
Ingatkan dia lah kawan dunia akhirat, tapi memang celaka anggapan itu..
Mulut seperti bisa, berlingkar lingkar seperti ular, mematuk dan membaham dalam diam..
Aku redha, ujian kecil ini akan ku buat kenangan agar tidak aku rasakanya lagi.
Ini rahsia tuhan, biar dia yang merencanakan segalanya.. Amin

Terima kasih kepada pencipta

Wednesday, January 9, 2013

Ipad 4

Bought ma self this retina ipad 4
Without any filter, the color so awesome n enhance this simple pic..
I like dat, thnk god n ma boss



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...