SLIDE1

Friday, November 13, 2015

Puisi Rindu buat Ibu


Salam sayang dari anakanda
juga salam rindu dari kami semua
Rasanya sudah lama kita tak bersua...
sudah lebih 2 minggu ku kira...


Macam mana anakanda mahu luahkan rasa bersalah yang tak terluah ini?
 Mahukah ibu mendengar kata-kata keampunan yang tak sempat diucap?
Macam mana anakanda mahu salurkan rasa rindu yang sungguh sarat ini?
Telifon langsung tak berguna, facebook lagi tak relevan, surat? 
...jauh tak tersampai...

sungguh, kami mahu lihat wajah ibu... 
desah nafasmu yang hangat namun menenangkan, 
ingin ku tatap mata tuamu yang sayu dan penuh beban, tawamu, tangismu...
tunggu kami.... tunggu anakmu....
tunggu, moga kita akan dapat bersatu

Al-fatihah...
itu yang mampu anakanda kirimkan

Yassin...
itu yang kami mampu sedekahkan

Doa dan amal...
Hanya itu yang mampu kami kirimkan menjadi bekalan

Biar tak bersua, moga zat dan pahala bacaan serta amalan kami 
sampai kepada mu wahai ibu 
moga kamu tenang disana

Maaf, ketika nafas terakhirmu anakanda tak sempat bersama..
Sujud ampun dan sembah kemaafan anakanda hulurkan
Moga ibu tenaag disana

Hari ke-40 pemergian ibu, 
rasa rindu kami bertambah gebu..
risau... sedih... sunyi..
entah bila kita akan bersua lagi...
entah bila ibu sudi melawat kami lagi..

Alfatihah...





Friday, October 16, 2015

Cara-cara surprise birthday untuk Kesayangan, Romantic Birthday Dinner


Khas untuk korang yang tengah buntu nak cari surprise idea,
kaedah atau jenis-jenis surprise yang boleh kita buat
untuk celebrate special day with someone you love

tak kiralah mak ayah ke, boyfriend ke, adik beradik ke, haiwan peliharaan ke...

Berikut antara fantasi yang aku rasa nak buat.
banyak sangat tengok drama melayu petang-petang, tu yang berangan lebih.
Berikut, serba sedikit aku kongsikan imaginasi yang tak seberapa ni.

warning: entry kali ini berkonsepkan gedik


Surprise no 1: Balloon in Car (back bonnet car)

kita sediakan ballon yang diikatkan dengan tali dan sweet note, letakkan di belakang bonnet kereta (bonet kereta mesti besar, kalau viva atau kancil baik lupakan, lebih baik taruk bunga sahaja untuk bonet kecil, makesure bonet kerete bertutup, kalau tak tak jadilah). Lepastu, konon-kononye korang suruh sidia ambil barang dalam bonnet kereta. Then, sekali dia bukak kereta tiba-tiba...... 

"Mak oii!!! banyak betul belon terbang. Ada apa ni sayang?" muka sedikit bingung. Mata tak lepas melihat belon  berwarna-warni naik ke udara. Nota yang diikat pada tali belon tersebut dibaca satu persatu. Hati yang tersedia berbunga bertambah mekar berbunga kembang sejurus nota-nota pada setiap belon itu habis dibaca.

Masa dia tengah tersentap bahagia tengok nota-nota nilah, korang kene terus ambil tindakan cepat-cepat. Dengan seikhlas hati korang ucap.
"Happy Birthday Sayang" 
dengan intonasi yang penuh kelembutan dan tersemat sebagai satu kenangan. Korang jangan jerit pulak, spoil weh mood nak romantik
 
Mesti korang rasa mcm tah apa-apa kan? 
tapi bila adegan ni terkena pada batang hidung korang, confirm!!! boleh menitik air mata.
nak nak lagi kat surface bonnet kereta tu pulak
penuh dengan kelopak bunga dan bunga segar.

Tak semestinya lelaki je yang perlu bersusah payah untuk buat something sweet macam ni. Sebagai perempuan, kita pon boleh buat, gunakan imaginasi korang yang banyak sangat baca novel atau tengok drama petang2 tu. Kedua-dua belah pihak harus bertindak, barulah romantik tu kekal sepanjang masa hingga ke akhir hayat.

Aku prefer celebrate something mcm ni dengan majlis tertutup, cukup hanya ada aku dengan "someone yang aku sayang" tak payah nak jemput sekampung, nak romantik-romantik pon segan jap lagi, hahaha

Senyum sorang-sorang sambil menaip entry ni. Saya tahu saya romantik (perasan jap)








Suprise no 2: Hanging Balloon on Bed or in Bedroom


Surprise jenis ni sesuai sangat untuk korang yang dah khawin, yang belum jangan menggatal-gatal nak buat. Idea begini sangat terkesan bila korang print out all the memories yang korang ada into pictures dan ikat pada tali belon mcm gambar diatas, kalau suami atau isteri tengok kesungguhan yang macam ini, bukan sahaja cair tapi terus menangis terharu sambil ucap terima kasih. 
...Terharu kan...

Of course nak buat aktiviti ni perlu secara rahsia dan  perlu ada rancangan yang teliti dari awal. kalau tak ada maknanya tak surpriselah. Lebih senang bilamana rancangan ini dijayakan semasa suami atau pasangan sedang bekerja, senang kata masa weekday lah. 

Kamu harus berlakon, memulakan routine pagi seperti biasa, bersiap-siap nak pergi kerja. Keluar kerja macam biasa bagi mengelak rancangan ini dihidu. Padahal kamu ambil cuti khas untuk menjayakan rancangan ni.

Lepas sidia pergi kerja.... Sekarang inilah masanya untuk beraksi. Masa nilah korang pergi cari prop yang sesuai dan sediakan semua barang. Dari mengemas dan memasang balon sehinggalah menyediakan meja makan dengan tema romantik. Invest sikit untuk beli bunga, balon, lilin dan aroma terapi untuk membangkitkan suasana romantik. Setahun sekali je pun.

Tapi aku rasa korang perlu skip dulu surprise no 2 ni. Lebih baik korang surprisekan pasangan sejurus pulang dari tempat kerja, masa pasangan bukak pintu terus korang wish happy birthday dengan nada happy, jangan lupa kasi light kiss pada pipi pasangan. Skip Dulu adegan bawa masuk bilik untuk tengok decoration sweet mcm dalam gambar diatas, warm up dulu dengan kasi makan best-best, sila kenyangkan dulu pasangan anda.

Mesti pasangan korang tak lekang sebut "i love you". paling tak pon akan ucap "terima kasih sayang". Pada pasangan yang tak romantik tu, kita sendiri yang perlu mencipta suasana romantik. Lama-lama pasti jinak pasangan untuk beromantik tanpa disuruh atau rasa malu.




Surprise no 3: Candle and Lighting
Seperti yang aku mention kat atas, korang kene skip bahagian tunjuk decoration bilik (skip surprise no 2), surprise ni actually buat masa last sekali. Kamu haruslah Surprisekan pasangan semasa pulang dari kerja sejurus buka pintu. 

Macam kaedah di atas, korang datang bawak kek atau bunga dan terus wish "Happy Birthday Sayang"...

Tapi untuk kaedah seterusnya ni lain sikit. Korang menyorok disatu sudut yang korang masih boleh nampak pasangan, kalau boleh biar keadaan gelap dimana lampu tertutup. Hanya biarkan nyalaan lilin seperti didalam gambar.

Dari jauh korang lihat reaksi pasangan. Then barulah korang keluar dan bawak bunga atau kek untuk wish birthday. Seelok eloknya biar pasangan berjalan dahulu sepanjang dekorasi nyalaan lilin ni. Biar pasangan anda feel the moment gitew. 

Masa pasangan terharu tu, korang perlu lah inject lebih sikit suasana romantik ni. Kenalah buat skrip best untuk wish something yang akan buatkan pasangan terharu, happy, sedih, gembira, bahagia dan seangkatan dengannya. Sebagai contoh:

"Rose are red and some flowers are blue, my best days are the one with you"
"I dont want anyone else to have your lips, heart, kiss your lips, or be in your arms because that's only my place"
"I love my life because it gave me you, I love you because you are my life"


Ini sebahagian jelah, aku pon tak pandai sangat nak mengarang ayat, Kalau boleh biar ianya spontan tulus keluar dari hati, itu lebih nampak ikhlas dan bersahaja. Mana yang pandai nyanyi tu sangat digalakkan untuk nyanyi, Bayangkan kalau pasangan suara macam pasha unggu nyanyi lagu tercipta untukkku:


Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang menyakiniku
Kau tercipta untukku

Pasti waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu ku selalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku..



Meleh kalau aku dengar, nak nak lagi ada main guitar siap-siap, Tak dapat hadiah birthday pon tak apa asalkan  hati berbunga bahagia macam ni. mihmihmihmih 
(macam cerita mat saleh pulak)






Surprise no 4: Dining Table Decoration & Romantic Menu
Mewujudkan suasana Romantik tu sangat penting, jangan masa makan terus mood nak beromantik tu kelaut tetapi seharusnya perlu dikekalkan dengan memberi perincian pada hiasan, menu dan sebagainya. Macam contoh gambar diatas, ini hanyalah sebagai cadangan, kalau tak mahu hias dengan belon pon tak apa sebab kadang-kadang terlampau banyak hiasan belon akan memberi rasa sambutan birthday budak sekolah pulak. Yang penting, apa yang ada atas dining table tu akan membangkitkan suasana romantik.

Prop atau hiasan sepeti lilin dan bunga berserta bekas bersesuaian sangat memainkan peranan. Tuan Puan perlu invest untuk mendapatkan result terbaik, beli bunga fresh atau plastik, letak lilin dan beli jar bersesuai ternyata sudah cukup membangkitkan mood romantik.

Tak semestinya bunga mahal-mahal untuk diletakkan atas meja makan, asalkan kombinasi warnaya harmoni itu sudah memadai. Perlu kreatif!

Lilin sangat penting, korang jangan skip pulak. Kalau letak dalam jar macam dalam gambar ni memang selamat dari terpadam, cadangan gambar seperti disebelah ni memang membuatkan aku nak follow.

Sebagai option, korang boleh taburkan kelopak bunga, untuk alas meja aku rasa ada baiknya alas meja kosong tanpa corak atau abstract, sebab kita nak tonjolkan hiasan dan menu atasnya. Seeloknya sediakan alas meja just for the purpose to celebrate this, kalau ada alas meja baru nampak umppphhh!!! terpulanglah dengan kreativiti korang, kalau tak ada pon tak apa.



Bila mulakan sesuatu, biar kita sudahkannya dengan sempurna.
decorate plate, spoon, fork tissue/napkin and everything mcm dalam suasana restaurant lima bintang.
wujudkan suasana ini


Tak susah pon untuk korang print out menu malam special korang, dan letakkan menu tersebut mengikut kreativiti korang, sama ada dalam plate atau standing.
ala macam restaurant slalu buat, introduce menu pada tetamu.

Aku rasa, decoration kek pon memainkan peranan...
kalau letak hiasan buah-buah warna merah sebagai topping ni aku rasa lebih seksi dan romantik.
itu pandangan aku lah. Korang kena try!


dah selalu sangat makan nasi atau mee,
untuk menu romantik aku rasa sesuai sediakan something mcm western.
steak, spaghetti, atau something yang simple and quick serta diet yang lengkap.

Tips: bila pasangan dah masak sedap-sedap... Korang janganlah pulak jadi kayu. Atleast ucaplah 
"Terima Kasih sayang, sedap!"
Nak inject lagi suasana romantik tu, korang usap atau belai tangan pasangan tanda ucapan syukur terima kasih sebab sediakan makanan untuk korang.
Kalau lah aku sendiri yang rasa layanan macam ni, hari-hari masak pon aku sanggup.
sungguh!


ini antara contoh cadangan dekorasi dan menu yang simple.
korang jangan kasi arak pulak (untuk muslim), air sparkling juice non alcohol yang halal banyak jual.
pandai-pandai lah korang decorate, mix dengan buah atau buat raspberry/blueberry punch.
Jangan hidang air yang biasa sangat contohnya air sirapke, bandungke, oren ke.
carilah sesuatu yang unik.


contoh macam dalam gambar ni.
sparkling juice mix dengan buah buahan.
korang kene lah invest jugak untuk barangan pinggan mangkuk.
Semua decoration atas meja akan tak menjadi kalau korang hidang dengan pinggan mangkuk plastik.
jadi faham-faham lah.

Lepas makan baru korang bawa masuk bilik, tunjukkan decoration seperti dalam contoh surprise no 2 diatas. Lepas ni korang nak panjangkan adegan romantik terpulang pada korang lah nak buat macam mana. Setakat ni je yang aku boleh kongsikan.



Lagi satu, kalau korang dah ada anak, tak kiralah umur berapa, mereka juga boleh jadi prop korang.
pakaikan pakaian sweet, bawak belon atau bunga
itupun memadai.

Sekali lagi, aku suka kalau majlis sebegini diraikan hanya bersama pasangan dan keluarga kecil sahaja. Barulah rasa selesa nak beromantik.

Sekian, terima kasih sudi baca.
Harap kita semua dapat manfaat dan sudilah kongsikan cerita bersama.

Jumpa lagi,
:)

Wednesday, October 14, 2015

WASH HAIR USING COCA COLA (crazy experiment)

Hi & Assalamualaikum.

Last month i've watch one of the youtube channel that showing the process and the result of her hair after washed using coca-cola. It is sound weird and even sound ridiculous to me, but its really works on her hair which it become shining, curly and lush, i've heard that she mention about this experiment is really works on someone who got thin hair.
maybe this posting can be considered as a way to deal with thin hair.


This is the ingredient needed. Coca-cola and your favourite shampoo to rinse.
2 bottle of coca cola is enough for my hair, the quantity is vary for each individual, depend on the length of your hair.
This coca-cola only cost me about RM1 for each bottle. 


This is my typical 'before sleep' look with coca-cola.
the current condition of my hair is dry and frizzy.
hopefully it did something miracle to my hair.

i know that some of the reader might say,
"please dont do this crazy things, why not if you just go to saloon and take some treatment or vitamin for hair"
this is my reply:
"Chill lah, life is short, and i just want to do something that i wanted to. Let me experimenting this for my own curious sake"


I just wash my hair with coca-cola and let it about 10 minute before rinse.
After 10 minute, you can rinse with your favourite shampoo and skip for conditioning your hair.
Don't worry about ants or any other insect that might attack while you sleep, you already wash and rinse your hair with shampoo, ant wont come to you.



The result is....
it does make my hair look shiny, but for the lush and curly things.... hmmmmm i think that it does not work on me. It is a good try and at least i genuinely know the result.


don't argue or preach me why i did this.
it just for my own curious sake.

thank you for your time.
bye bye
:)

Monday, October 12, 2015

Shawl Chiffon Pastel murah, RM15 sehelai, mana nak dapat?


Assalamualaikum.
saya nak promote satu butik yang ohsyem dan murah ni.

susah nak cari shawl warna pastel kain chiffon dengan harga RM15,
rata-rata penjual online terutamanya di IG jual sekitar RM20 -RM30 tidak termasuk harga postage.

akak kalau dah suka akak akan promote kat kawan-kawan, warwarkan pada semua yang kedai ni banyak pilihan warna pastel dan warna garang terang serta harga cume RM15 sehelai.
betul!!! cume rm 15 je
kain chiffon pon jenis bagus dan bukan jenis licin.
wild shawl potongan halfmoon, jahit kelim dan jahit tepi biasa.

meh kita bekenalan dengan kedai ni

Butik NurHannah
saya selalu shoping kat cawangan Cyberjaya


pelbagai warna kan?
bukan kah goal kita untuk mempunyai kesemua warna ini?


ni contoh yang aku pakai
warna mint green


warna creame


warna peach terang sakit mata


purplelicious



okay tu je warna yang aku nak kongsikan.
kebanyakan aku ambil warna pastel,
sebenarnya semua shawl aku ni kebanyakan beli kat butik nurhannah ni.

korang jangan lupa survey tau.
serbu pon xpe.
akak nak share je, xdpat comission pon.

bye :)

NENAS MADU BERSIZE COMEL: manis & ranggup (small/mini pineapple)


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia kepada semua pembaca.

kali ini tiada apa yang penting ingin dikongsikan,
cuma saya ingin berkongsi dengan pembaca tentang kesedapan nenas madu yang bersaiz kecil tapi rasa mavelous sungguh!

first time tengok nenas ni masa stalk IG Neelofa, 
dia buat insta video pasal nenas madu comel ni.
memang tengok comel sangat, tertarik sebab tak pernah pegang dan rasa lagi.

punyalah cari sekitar KL, tapi tak jumpa.
maybe ada kat Thailand je kot sebab masa tengok IG Neelofa pon masa dia pergi bercuti kat Thailand.

Pada satu hari, sedang saya meninjau-ninjau Kedai-kedai di Rantau Panjang.
dari jauh saya nampak makcik-makcik sedang sibuk tunggu turn beli sesuatu.
dari jauh saya dah nampak mok cik kat situ pegang nenas kecil...

berbunga sungguh hati, terus saya berlari.
200 meter jauh tu, mata saya boleh nampak nenas kecil sejauh itu.


Comel kan Nenas Madu manis dan ranggup ni.
Tak rasa mcm nenas pon, tajam pon tak


Comel kan?
aku kira nenas kecil ni bakal trend kat KL mcm aiskrim sengkaya, tu pon tak silap aku trend dari Thailand, so kalau nak cari idea meniaga makanan rare, sila mengembara ke Thailand dan kawasan sekitar asia ni, baru lah idea gempak sikit. Tak adalah semua kedai meniaga nasi lemak & goreng pisang je, sebaris kedai sama pulak tu, cari gadoh ke apa?

lama dah aku cari, Alhamdulillah akhirnya berjumpa dengan si comel ni


Mok cik ni jual pakej.
5 ya untuk 2 butir.


lepas pergi Rantau Panjang,
kami pon pergi makan kenduri khawin kawan.
Tak ada apa yang menarik sangat kali ini, nak ambil gambar pon tak sempat sebab mood kelaut.

sehingga berjumpa lagi dalam episod terokai malaysia

Total weight gain selama aku jadi food hunter ni sebanyak 4kg.
Jadi paham-pahamlah aku ni kembang mcm mana, adik beradik aku dah panggil aku enot.
moga ada kesedaran untuk buang lemak. hahaha

:)

Thursday, October 1, 2015

MAKANAN POPULAR KELANTAN: self review


Assalamualaikum dan salam muhibah kepada para pembaca semua.
baru-baru ni saya dan kawan saya (sal) telah berkunjung ke kelantan
Tujuan 1: nak cari makanan untuk menternak lemaks
Tujuan 2: mengimbas kembali sejrah dan kenangan pahit disana, kalau kita imbas kenangan pahit maka diri kita akan menjadi semakin kuat dan matang, kira orang kata mcm muhasabah diri.

ni boleh dikatakan short vacay! 2 hari 1 malam.

ni muka kami, tengah excited nak berlepas dari airport subang.
abaikan muka tenuk salasiah tu.


sampai2 je kami di airport kelantan, ada abam sado baik hati ni datang jemput dan bawak pergi hotel.
ni tourist guide kami sepajang di Kelantan.
Thanks Najib Teid

Terus bawak pergi breakfast.
lokasi: Kopitiam Kita Kota Bharu. (sila waze)

bersungguh cik abam kito ni weh
ni yang paling menarik. telur separuh masak diletakkan atas roti baka dan lembut, serta dicalit sedikit kaya disekitar roti

Kopitiam ni dipenuhi dengan galeri artis-artis tanah air yang pernah berkunjung merasai makanan di Kopitiam Kita Kota Bharu Kelantan, paling terpampang besar adalah wajah siti nurhaliza dan suami beliau Dato K.


Nasi tumpang yang macam bentuk Kon tu sedap sungguh, nama nasi tumpang mungkin relevanya adalah disebabkan udang tu tumpang dalam nasi.. kot!
who cares.


Nasi ni lupa apa namanya, tapi biasa-biasa sahaja rasanya.

pukul sepuluh pagi waktu bekerja pon orang ramai masih membanjiri tempat makan ni. sampai full house tak ada kerusi. Hebat pok cik kedai ni. Owner dia orang cina, ramah sungguh siap layan customers, tak nampak macam tokey pon.



Tengah hari pula kami pergi ke tempat makan paling famous di Kota Bharu Kelantan ni.
Lokasi: Nasi Ulam Cikgu (tak tahu sila waze)

aku rasa kami ambil 3 ketul ayam besar-besar gedabak, dua pinggan budu campur lada tempoyak, ikan patin. ikan keli, sayur, hati ayam, ulam ulaman 2 pinggan, air sirap dan nasi..
terkejut weh!!! semua sekali lauk sebanyak mcm lauk kenduri tu hanya RM15, murah sungguh kan?
moga owner nasi ulam ni dimurahkan rezeki dan berlapang dada.
:)

terliur tak?

kecur air liur tak?


kalau korang tahu nama ulam ni, tolong kasi tau boleh?
nak cari la kat KL ni, rasa dia memang sedap weh!! crunchy gitew... ngap ngap dah macam kambing.
sedap sungguh!

Etok!!!

petang tu aku taram dua bungkus etok ni... sedap weh, snack masa menunggu waktu solat..
masa ni kami melepak kat KB Mall

Melepak kat Pantai Sri Tujuh Tumpat Kelantan!!!
presentation ais krim ni memang wallaaaaahh!!!
murah weh! RM 5 shaja untuk kedua dua item ni.
aiskrim nenas dan lebihan nenas yang diletakkan dalam cawan.
heaven bukan, feel weh makan kat pantai...
rasa tak nak balik KL.


Aiskrim tembikai ni Salasiah yang punya. merengek rengek dari bulan lepas nak aiskrim ni.


yang ni pula untuk saya..
simbiolik antara nenas dan saya adalah
Tajam, Masam dan manis
mana yang kenal tu tau lah maksudnya,

happy tak muka kami?
:)


Apabila malam mejelma, ni yang nak cerita ni betapa scary jalan nak menuju ke tempat makan yang ohhhsyemm!!!

kene jalan kebelakang sikit, area dekat dengan lapangan terbang, lampu jalan mati jadi kene menyuluh sikit lah ye, kalau nak pergi, dia bukak malam sahaja. kene parking kerete dibahu jalan then jalan kaki.

ada signboard kecil yang tertera nama kedai makan
Kedai Samer Maggi Tiram

spooky tak? adventure kan nak cari makanan best ni.... baru ada rasa trill sikit.

very recomended weh!!!

dalam satu mangkuk kau boleh pilih nak letak apa pon. macam aku pilih letak ketam, belut, udang, sotong, telur sotong.
aku pilih perasa tom yam dan maggi. berasap punggung... sedap weh hirup maggi ni.
serius!!!!
very recomended, rasa nak datang lagi
pastikan korang pergi ni and try tau, Kedai Samer Maggi Tiram
confirm korang tak akan kecewe weh


mabeleeeessss nye weh!!!
sambil menaip entry ni sambil telan air liur

Rangup sungguh sotong celup tepung ni. buat snack sedap ni.

nampak tak telur sotong yang bergumpalan mcm alien tu?
sedap weh, tak tipu!
highly recomended!!!!

kedai dia biasa sahaja
tapi makanan dia luar biasa.
kedai makan ni diorang bukak kat depan halaman rumah je.
mana2 tempat boleh meniaga kalau kat kelantan ni.
kalau kt KL ada kene sodok kedai tu dengan pihak majlis

Habis je melantak, kami ke kedai Ikan Bakar Kukup.
merasa nak makan pulut mangga dan pulut durian.
Ohsyem duduk sini.
badan naik 3 inci okay, bukan 3 kg


sambil hirup aiskrim special ni, sambil tengok TV.
mabeles!!!


sejuk dia terasa sampai ke tulang rusuk.
(okay tipu je)


mek salasiah komplen mangga tak cukup,
jadi abam tupon tambah lagi mangga


kami nak makan kat lain, tapi tempat makan tu tutup.
jadinya tourist guide kami bawak makan kat pohon Nako ni.
yang menariknya, orang beratur sampai ke luar.
sanggup beratur tuh nak makan.
hebat kedai ni!!!


aku makan ni je,
kuah kari dengan sos ikan tui sedap weh
ikan cencaru atau dalam bahasa kelantan ikan kerongan ni memang garing..


lemak akak bersuka ria makan ikan ni woiii....
lemak akak kata, sila la tambah sepinggan lagi


sebelum kejadian


selepas kejadian
ALHAMDULILLAH..

lemak lemak akak sungguh happy!



cendera hati untuk keluarga kami,
kami belikan MURTABAK  RAJA
lokasi: Serimas Murtabak Raja Kelantan

kalau bungkus dengan kertas bunga-bunga, stail jugak buat hadiah macam ni.
hahahaha

Disini sahaja kisah celoteh kami di Kelantan.
siapa kata Malaysia ni tak ada tempat menarik?
terokailah Malaysia...
ceewah, next destination ke Sarawak kita.
sehingga berjumpa lagi.

p/s: mana tahu kan, masa fly tiba2 jodoh duduk kat seat sebelah, atau abam-abam pilot mcm cerita adam&hawa datang menyapa, atau abam sado mcm zul ariffin tersadung depan kita..

kita tak tahu kan?
:)

Bye, terima kasih korang baca review budak demok lagi temok ni.
Assalamualaikum


sehingga berjumpa lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...