SLIDE1

Wednesday, May 13, 2015

Eyebrow Pencil dan Mascara Murah; Review Sendayu Tinggi Duo Eyebrow Mascara&Pencil

Packaging Sendayu Tinggi Doll Version ni memang omei omei sangat.
pink gitchuuuu.

Dulu tercari cari jugak produk eyebrow ni, selalu jumpa pencil atau gel liner je, nak jumpa mascara warna brown dan berus kecil punyalah susah, kalau ada harga mahal.

secara peribadi pernah guna jenama tarte tu, tapi hmmm sebab kedekut, pakai gel liner maybeline sahaja, masaalahnya warna coklat gel liner maybeline macam tak blend je, lagi satu still rasa tak best sebab xde mascara... jadi kening nampak fake.

then ubah mood guna sendayu tinnggi gel liner warna brown, warna dia ok sangat. nampak natural, langsung tak menyesal tinggalkan tarte, selamat duit poket, hasil pon setaraf je... lain la kalau aku pakai jenama tarte muka aku berubah jadi macam Angelina Jolie, nak la jugak aku pakai seumur hidup, setakat result sama je kita cari yang save bajet tapi berkualiti.


 Gel liner dia okay, masalahnya still  tak syiiiookkk sebab xde mascara untuk kening.


Sehinggalah pada suatu hari, apabila saya asyik sangat usha Instagram dan Youtube Yatie Sendayu Tinggi, masa tu yatie ada buat Teaser kononya produk eyebrow keluaran sendayu tinggi nak keluar coming soon, terus berdebar-debar dan tak sabar nak beli, feeling ohsyem ketika itu sebab dah lama cari mascara kening tapi tak berjumpa, kalau ada pon ia  xsetaraf dengan bajet.
Dengan Adanya Duo Eyebrow  ni, tak payah susah-susah nak cari mascara warne cekelat. semua lengkap. 2 dalam 1 gitchuuu. 
Murah je, mana nak dapat kot... berbaloi.


Nampak tak? ade dua bahagian. Mascara dan pencil


Pencil dia xperlu pon nak asah, smooth je, sekali oles dah pekat.... pencil dia lembut dan tak keras, jadi tak perlu nak tonyoh-tonyoh sebab memang sekali oles kau dah nampak warna terang dia. Kalau kau oles secara lemah lembut atau secara malas pon warna dia tetap terkeluar terang.


Part paling best semestinya part mascara dia ni, berus kecil untuk kening, warna pon ahhsyemm.
cuba lah try wehhh!! lepas ni nk beli dark brown pulak.


Tengok kening aku, jadi la jugak kan?
tak adalah professional pon, tapi lepas la nak bawak jalan-jalan.


okaylah
aku sedekahkan gambar gedik aku seperti selalu.

bye :)

terima kasih

4 comments:

  1. hi, u still pakai maxi peel tk? if yes, can i know which one/nama cream maxi peel tu? i need to find it so badly to lighten my acne scars. help pls!

    ReplyDelete
  2. Last year i stop, i jumpa product lagi effective which is vavon... If u dont mind, lets wasap my number 0162611604.... Will share my testimonial and will help u through my experience, insyallah.... Its gard to tell u in here...

    ReplyDelete
  3. I just saved your number but cant find it on whatsapp tho? Can you ws me first? Here's my number, 0142352660. Thank you so much, dear :-) God bless!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...