SLIDE1

Tuesday, February 16, 2016

BAJU KURUNG KEMBANG PAHANG


Menjahit adalah satu kepuasan
Pernah tengok cerita enchanted?
tiap2 pagi pakai baju baru then hero cerita tu pening sebab habis langsir rumah dia jadi mangsa.
yes, saya terpengaruh dengan cerita tu.

kalau boleh hari2 nak pakai baju baru.
happy sungguh bila hasil tu kita boleh feel dan pakai


Tapi satu je masalah kat Malaysia ni.
susah betul nak cari kain printed abstract yang cool atau bohemian atau nampak lain..
semua kedai asyik kain corak bunga-bunga.
jemu sungguh!!!


ni jelah yang saya nak tunjuk.

Assalamualaikum
:)

Baju Kurung Kedah untuk Size Gempal


Aku rasa orang badan gempal ni sesuai pakai Kurung Kedah,
Especially kita buat Baju loose dan Tangan sedikit Kembang Saloma,
Kain kita pilih abstract menarik atau kasi fit sikit tapi let it kembang di bawah.

Aku tertarik nak jahit sebab kat Insta sangat banyak orang jual baju ni,
ada jual dengan harga tak munasabah
padahal kalau jahit sendiri memang berbaloi,
harga kain baru Rm20 untuk 2 meter.
2 meter memang dah cukup, saya yang 3xl ni pon cukup 2 meter

untuk Next post, maybe nak buat step by step menjahit tapi through gambar.
tengoklah kalau ada kelampangan.

ni hasil baju kurung yang saya nak show off





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...