SLIDE1

Tuesday, January 10, 2017

Boat Noodle Murah

 

selalu pergi makan boat noodle tak terpikir pulak nak update dalam blog... ni kes kalau korang tak boleh move on makanan kelantan atau thai... suka sangat makan mee celup atau kuih muih manis... silalah berkunjung ke Boat Noodle sebagai substitude kepada makanan fav korang nun yang jauh di kelantan dan thailand.

   

menu dia xdelah pelbagai variety sangat... kalau korang kerap datang maksudnya korang dah pernah rasa semua jenis makanan dia... makanan pon murah, rasa pon sedap... sila refer menu utk lihat harga.

   

sis salute mana2 orang yang pergi boatnoodle sampai tinggi menara kl mangkuk korang susun... sis memang xmampu nak habiskan bermangkuk-mangkuk sebab sis order side dish lain jugak...  tapi korang order jugak side disg, mangkuk korang tetap tinggi... sis je makan sikit tak kurus2 🙄🙄

   

green tea dia sedap... takde lah manis meleting... menurut cik abang, green tea boat noodle lagi mabeles dari starbuck... greentea starbuck dia manis muak sebab aku rasa mcm over cream dr rasa tea.
siapa suka collect cawan boat noodle ni kita geng!!!! berkualiti gila cawan dia... sis suka. Pak arab tua kt belakang tu asyik pandang2 sis, maybe sebab sis melantak gelojoh sangat

   

 cili dekat the curve elok je tak pedas... letak 2 sudu boleh hirup lagi... cili kt dpulze tak tahu kenapa over sangat pedas dia... letak sesudu dah rasa pedas mcm makan mee samyang yg viral tu... 

   

puas tau suruh cik abang snap gambar basi kita... 

   

alahai cinonet je chicken wings dia... mcm pencungkil gigi je... kalau bawak anak sedara, kene order 3 mangkuk chicken wings utk diasorang makan.

   

ni paling mabeles dan paling ditunggu-tunggu... boleh berenti makan mee kalau roti ni sampai dulu.. kene makan masa panas2 tau... sebab roti tu diorang steam utk kasi selembut sutera... kalau korang lambat makan, keras dah tak sedap.... tak boleh makan selalu... kencing manis nanti.

   

ni kalau nama melayu dia ayam cincang kicap basil... not bad cuma dia berminyak... tak disyorkan utk yang berdiet...  kalau chicken green curry dia hmmm sis makan rasa flavour herbs /coriender/thai basil are too strong... sis tak berapa gemar sangat..

bayam goreng salut tepung pon sis kurang minat sebab dia memang cruchy tapi muak berminyak.. btw anak sedara kita suka, dia makan sorang je bayam goreng tu

   

kuih ni kalau nama melayu dia kuih seri muka kot... atau kuih tepung pelita atau kuih lapis yang atas dia santan then lapisan bawah dia flavour pandan manis.

   

haaaaa... macam ni la rupa kuih ni kalau kita scoop dia, lapisan bawah ada warna ijo... cuma flavour pandan dia tu lebih strong and manis dari kuih versi malaysia... 

   

akhir kata sambutlah salam kemanisan dari sis... pesanan sis, jadilah diri sendiri sebab korang tak meluat ke hipokrit tiap masa? 
 tiba2 pulak... 

 assalamualaikum.  

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...